Den ene motoren sviktet 37 sekunder etter avgang

Så stoppet den andre. 14 ulykker med samme flytype på 20 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen viser at begge motorene på TransAsia-flyet sviktet før det styrtet i Taipei onsdag.

Problemene startet med den høyre motoren allerede 37 sekunder etter avgang. Så fikk flyet også problemer med den venstre motoren.

Piloten forsøkte å starte motorene på nytt og varslet om at flyet steilet fem ganger, ifølge tilsynet.

De foreløpige funnene er i tråd med flygerens nødmelding til flytårnet like før flyet styrtet. «Mayday, mayday. Engine flameout,» sa han over sambandet.

- Basert på den informasjonen vi har så langt, kan vi si at det var en periode der ingen av motorene ga flyet drivkraft, sier Thomas Wang fra det taiwanske luftfartstilsynet.

Tilsynet har ansvaret for å undersøke hva som gjorde at flyet styrtet i ei elv ti minutter etter avgang onsdag.

14 ulykker
35 mennesker mistet livet i ulykken. Det var 58 om bord.

 SETT FRA BILVINDUET:  En bilfører fanget fanget styrten i Tapei med videokamera gjennom bilfører. Flyet styrtet etter ti minutter i lufta, og etterforskningen viser at begge motorene sviktet kort etter avgang. 35 av 58 om bord omkom. Foto: AMVID/Reuters TV/NTB Scanpix.
SETT FRA BILVINDUET: En bilfører fanget fanget styrten i Tapei med videokamera gjennom bilfører. Flyet styrtet etter ti minutter i lufta, og etterforskningen viser at begge motorene sviktet kort etter avgang. 35 av 58 om bord omkom. Foto: AMVID/Reuters TV/NTB Scanpix. Vis mer

Flyet var av typen ATR 72-600 og var under ett år gammelt. Ulike modeller i ATR 72-serien har vært involvert i minst 14 ulykker de siste 20 årene, der til sammen nærmere 300 mennesker har mistet livet, ifølge DPA.

(NTB-AFP-DPA).