DRAMATISK: To menn ble pågrepet etter gårsdagens knivepisode på trikken. Nå blir den ene løslatt. Foto: ODD ROAR LANGE / DAGBLADET
DRAMATISK: To menn ble pågrepet etter gårsdagens knivepisode på trikken. Nå blir den ene løslatt. Foto: ODD ROAR LANGE / DAGBLADETVis mer

Den ene pågrepne etter trikke-knivstikkingen løslates i dag

Politiet tror ikke han brukte kniv mot billettkontrollørene. Men de vet ikke hvem den andre pågrepne faktisk er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den ene pågrepne etter gårsdagens knivepisode på trikken i Oslo løslates i dag. Politiet føler seg sikre på at 45-åringen ikke angrep de skadde billettkontrollørene med kniv, men at den andre pågrepne, en (angivelig) 35-åring, alene sto for dette.

Tre billettkontrollører ble lettere skadd da de ble angrepet med kniv under kontroll på Solli plass i går formiddag. 35-åringen ble pågrepet på stedet etter å ha blitt overmannet av trikkeføreren, mens 45-åringen stakk fra stedet. Han meldte seg seinere for politiet, men blir nå altså løslatt.

- Ut fra forklaringene fra fornærmede og vitner stakk han fra stedet før knivstikkingen startet, sier Janne Stømner, politioverbetjent ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Hun opplyser at politiet har avhørt svært mange vitner, og at de nå er sikre på at de har et klart bilde av hendelsesforløpet.

Jobb og familie i Norge Mannen som nå blir løslatt, er opprinnelig fra Chile. Han har sterk tilknytning til Norge.

- Han har norsk fødselsnummer samt jobb og familie her, opplyser Stømner.

45-åringen har tidligere dommer på seg for diverse småkriminalitet. Han vil trolig likevel bli siktet etter trikkeepisoden, siden han ut fra forklaringene deltok i basketaket som oppsto da billettkontrollørene avkrevde hans 35-årige medpassasjer for identifikasjonsbevis.

- Han sier selv at han dro i kontrollørene for å få dem unna 35-åringen, sier politioverbetjenten.

Dermed ligger det trolig an til en siktelse for vold mot offentlig tjenestemann.

Innrømmet knivbruk Den andre pågrepne, 35-åringen, har innrømmet han det var han som brukte kniv under gårsdagens opptrinn. Politiet sliter på den annen side med å finne ut hvem han faktisk er; han mangler ID-papirer og er dessuten lite snakkesalig.

- Det er hans fulle rett ikke å forklare seg, og vi jobber nå med å sjekke hvorfor han er i Norge, og om han har lovlig opphold. Blant annet sjekker politiets utlendingsenhet om han f.eks. har søkt asyl i andre land, sier Stømner.

Hun opplyser at mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Tre av de fire kontrollørene i den såkalte servicepatruljen på 13-trikken ble skadd under knivepisoden. Ingen pådro seg alvorlige fysiske skader, og alle ble utskrevet fra sykehus i går.

- Det står etter forholdene bra til med dem, sier Oslotrikkens kommunikasjonssjef Cato Asperud til Dagbladet.

- Trygg by Asperud opplyser at alle billettkontrollørene i dag skal samles for å snakke ut om gårsdagens hendelse.

- Så skal alle ut i trafikken. Ikke for å kontrollere, men for å komme seg ut blant publikum igjen. Det er viktig at ting blir normalisert så fort som mulig etter en slik episode, sier han.

Ole Floberg, de trikkeansattes klubbleder, beskriver forholdet mellom kollegene som nært, og arbeidsplassen som generelt trygg.

- Vi er riktignok utsatt som trikkeførere og kontrollører, men det er lite frykt blant folk; Oslo er alt i alt en trygg by, sier Floberg til Dagbladet.

TRE SKADD: Tre av de fire billettkontrollørene på 13-trikken mot Jar ble stukket under opptrinnet. De er nå utskrevet fra sykehus. Foto: BJØRN LANGSEM
TRE SKADD: Tre av de fire billettkontrollørene på 13-trikken mot Jar ble stukket under opptrinnet. De er nå utskrevet fra sykehus. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer