Drepte 27 i skoleskytinger:

Den ene risikerer dødsstraff, mens den andre slipper

To lovendringer de siste 13 åra sørger for at de to skoleskytterne kan behandles forskjellig.

CALL 911: Politiet har frigitt lydopptak fra den dramatiske skoleskytingen ved Parkland skole. Video: BROWARD SHERIFF'S OFFICE HANDOUT NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag gikk Dimitrios Pagourtzis (17) inn på Santa Fe High School i Texas hvor han skjøt og drepte 10 personer. I februar mistet 17 personer livet da Nikolas Cruz (19) benyttet seg av samme metode på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland. Bare én av dem risikerer dødsstraff.

Begge sakene har rystet USA det siste året, og sparket liv i den endeløse våpendebatten. Samtidig har de gitt oss utallige hjerteskjærende historier fra overlevende og pårørende.

Overlevende og pårørende

Blant dem finner vi Sadie Baze, moren til Shana Fisher, som var én av de ti personene som mistet livet fredag. Hun hevder at datteren for omtrent ei uke siden skal ha fortalt masseskytteren at hun ikke ville bli med ham på stevnemøte.

Grunnen til det skal ha vært at Pagourtzis skal ha datet bestevenninnen hennes tidligere, som videre skal ha gjort det klart overfor Bazes datter at «man dater ikke sine venners ekskjærester», hevder Sadie Baze overfor CNN.

De resterende ofrene for 17-åringens handlinger er sju elever og to lærere ved skolen. I tillegg ble minst 13 personer skadd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer