- Den ene sa stygge ting om familien til den andre

Krangelen mellom Watan Faramarzi (17) og den siktede kameraten (18) endte med drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RYKKINN i Bærum (Dagbladet): I går formiddag ble 17 år gamle Watan Faramarzi stukket ned og drept på lekeplassen på Rykkinn i Bærum.

Den drapssiktede 18-åringen, som er en venn av avdøde, sitter nå i varetekt etter at han kort tid etter ugjerningen meldte seg for politiet. Han er den eneste pågrepne i saken. Drapsvåpenet er også funnet, ifølge politiet.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, forsettlig drap. Han er veldig lei seg for det som har skjedd, og mener det er en dypt tragisk ulykke. De har lenge vært gode venner, sier advokaten til den drapssiktede 18-åringen, Vidar Lind Iversen, til Dagbladet.

Venner av kameratene forteller til Dagbladet at de hadde avtalt å møtes i går formiddag for å ordne opp.

Flere småbarn ble vitne til den voldsomme krangelen som oppsto på lekeplassen der de to kameratene møtte hverandre, sammen med et par andre gutter.

En kvinne forteller til Dagbladet at hun passet en barneflokk som lekte med syklene sine, da ungdommene stormet mot dem. Hun forteller at en rosa barnesykkel ble kastet i voldsom kraft mot den drapssiktede.

- Jeg ble så fryktelig redd, og tenkte bare på å få barna unna, sier kvinnen.

I siste liten fikk kvinnen stoppet ei jente fra å løpe bort til ungdomsgjengen. Hun fikk barna unna. I neste øyeblikk observerte hun at den avdøde 17-åringen lå på bakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

FRAKTES BORT: 17-åringen fraktes bort etter krangelen som endte i drap på lekeplassen på Skytten i Rykkinn. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/Dagbladet
FRAKTES BORT: 17-åringen fraktes bort etter krangelen som endte i drap på lekeplassen på Skytten i Rykkinn. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/Dagbladet Vis mer

- Tenk om barna hadde vært alene, sier hun.

- Kranglet om bagateller 

En av den drapssiktedes beste venner sier til Dagbladet at de to ved flere anledninger var i tottene på hverandre under en fest på Rykkinn lørdag kveld.

- De kranglet om bagateller av helt privat karakter. Den ene sa flere ganger stygge ting om familien til den andre. Det er bannlyst i dette miljøet. Mange er villige å gå langt for å straffe slike uttalelser. Da jeg fulgte den siktede hjem, sa jeg til ham at han ikke måtte bry seg om det som var blitt sagt og hadde skjedd. Han sa at han ikke brydde seg. Så skjedde dette bare timer seinere. Jeg fikk sjokk da jeg fikk beskjed om det som hadde skjedd, sier han.

Kameraten, som ønsker å være anonym, forteller at den avdøde fikk flere kutt i ansiktet etter slåsskampene.

- Det var slag og spark. Vi måtte gjentatte ganger skille de to, men de gikk løs på hverandre igjen med en gang. Det var fryktelig slitsomt.

Han tok selv følge med den drapssikte hjem etter festen. Sammen satt de et par timer hjemme hos 18-åringen og snakket om løst og fast.

- Døde i armene

- Den ene sa stygge ting om familien til den andre

Dagbladet har også snakket med kona til en nabo som var øyenvitne til knivstikkingen. Han satt på sin veranda mellom klokka ett og halv to i går ettermiddag.

- Han så alt sammen. De kranglet, så stakk den ene fyren den andre i magen. Han kastet fra seg kniven og løp av sted, sier kvinnen.

Ektemannen, som er kyndig i førstehjelp, løp så rett ned til lekeplassen. Han forsøkte forgjeves å redde 17-åringen.

- Han døde i armene til mannen min, sier kvinnen.

Den drapssiktede meldte seg kort tid etter på Gjettum politistasjon.

En nabokvinne forteller til Dagbladet at hun hørte høylytt krangling i leiligheten hvor festen lørdag kveld skal ha funnet sted.

- Det siste jeg hørte dem si var «Vi sees i morgen klokka 12», sier naboen.

Drapsofferet, som er av kurdisk opprinnelse, kom til Norge fra Iran i 1998, mens den siktede 18-åringen er norskpakistaner.

Minnestund

Den drepte var elev på Rud videregående skole, mens den siktede går på en annen videregående skole.

I går ettermiddag samlet om lag 100 venner av guttene seg ved åstedet. De holdt rundt hverandre, tente lys og la ned hilsener.

«Jeg prøvde å hjelpe, men det hjalp ikke», sto det på en lapp ved siden av et portrett av den drepte 17-åringen.

SAMMEN I SORGEN: Nær familie og venner av den drepte 17-åringen var samlet ved åstedet i går kveld.
DREPT: Watan Faramarzi (17). Kameraten (18) som er siktet for drapet, erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld.