Den ene tvillingen blir sendt ut, den andre får bli

Urettferdig og uforståelig, mener asylsøkerne Meisam og Mohsen (20).

FRYKTER FOR FRAMTIDA: Meisam (t.v.) har fått oppholdstillatelse i Norge, mens tvillingbroren Mohsen har fått avslag på sin asylsøknad og skal sendes tilbake til Afghanistan. Bak medlemmer av brødrenes støttegruppe, f.v. Svein Andersen, Eli Rønning, Gullen Berg Skaaret, Ola Kvernmo, Kaisa Andersen, Bjørn Skaaret og Hans Ager. Foto: TORBJØRN GRØNNING / DAGBLADET
FRYKTER FOR FRAMTIDA: Meisam (t.v.) har fått oppholdstillatelse i Norge, mens tvillingbroren Mohsen har fått avslag på sin asylsøknad og skal sendes tilbake til Afghanistan. Bak medlemmer av brødrenes støttegruppe, f.v. Svein Andersen, Eli Rønning, Gullen Berg Skaaret, Ola Kvernmo, Kaisa Andersen, Bjørn Skaaret og Hans Ager. Foto: TORBJØRN GRØNNING / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRYSIL (Dagbladet): - Det er urettferdig og uforståelig. Helt forferdelig.

Tvillingene Meisam og Mohsen (20) er oppgitte og resignerte der de står på Kaisa og Svein Andersens plen hjemme i Trysil. Meisam har fått opphold i Norge, mens Mohsen har fått avslag på asylsøknaden og blir sendt tilbake til Afghanistan om en knapp måned.

- Flau - Dette er en skam. Jeg er flau over å være norsk, slår støttespiller Eva Rønning fast.

Medlemmene av den lokale støttegruppa Tvillingene får det ikke til å stemme at de to brødrene, som kom til Norge under de samme forutsetningene, skal få ulikt svar på asylsøknaden.

Utlendingsdirektoratet (UDI) kom til at Mohsen ikke har krav på beskyttelse. Dernest slo direktoratet fast at det ikke foreligger «sterke menneskelige hensyn» eller «særlig tilknytning til riket». Nå har klageinstansen Utlendingsnemnda (UNE) gitt Mohsen endelig avslag; 4. juli blir han satt på flyet til Kabul, en by han ikke har noen forbindelse til.

- Vi vil gjøre alt for å hindre at det skjer, og vurderer å saksøke staten. Kostnadene skal vi ta, sier Kaisa - som tvillingene kaller mamma.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer