KRANGLER: Silvio Berlusconi og Giorgio Napolitano. Foto: REUTERS/Chris Helgren/Scanpix
KRANGLER: Silvio Berlusconi og Giorgio Napolitano. Foto: REUTERS/Chris Helgren/ScanpixVis mer

«Den eneste av våre statsborgere som er blitt dømt til døden»

Berlusconi mener Eulana ble drept etter 17 år i koma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske kvinnen Eulana Englaro ble offer for et drap, sier statsminister Silvio Berlusconi. Englaro døde denne uken etter 17 år i koma da legene stanset tilførselen av næringsstoffer og vann.


Saken har vakt voldsom oppsikt i Italia, der president Giorgio Napolitano avviste et forslag til lovendring som ville ha tvunget legene til å gjenoppta næringstilførselen. Tirsdag rettet høyrepolitikeren Berlusconi et voldsomt angrep mot den venstreorienterte presidenten.

- Eulana led ingen naturlig død, hun ble drept, sa Berlusconi ifølge avisen Libero.

Ifølge en annen avis anklaget statsministeren president Napolitano for å ha gjort en grov feil, og kalte Englaro «den eneste av våre statsborgere som er blitt dømt til døden».

Opposisjonen anklager på sin side statsministeren for å forsøke å utnytte en personlig tragedie til sin egen politiske fordel.

- Han har satt i gang en ødeleggende politisk operasjon for å svekke statssjefens stilling, sa opposisjonspolitikeren Anna Finocchiaro tirsdag.

Den italienske påtalemyndighetens talsmann Beniamino Deida sier at ingen ting tyder på at Englaro ble utsatt for en forbrytelse, selv om dødshjelp er ulovlig i Italia. Vatikanet har på sin side i harde ordelag fordømt beslutningen om å la henne dø.

(NTB)

DØDE I GÅR:Eluana Englaro. Foto: Scanpix/Privat
DØDE I GÅR:Eluana Englaro. Foto: Scanpix/Privat Vis mer