GAMMEL SATELLITT: En 20 år gammel NASA-satellitt som er på størrelse med en buss skal ha landet i Stillehavet, opplyser NASA. Foto: SCANPIX/REUTERS/NASA
GAMMEL SATELLITT: En 20 år gammel NASA-satellitt som er på størrelse med en buss skal ha landet i Stillehavet, opplyser NASA. Foto: SCANPIX/REUTERS/NASAVis mer

- Den falt i Stillehavet

Nasa vet endelig hvor satellitten landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den døde satellitten UARS (Upper Atmosphere Research Satellite) skal ha falt i Stillehavet, langt fra USAs vestkyst, melder Nasa, ifølge Wall Street Journal.

Nick Johnson, som er forsker ved Nasa, fortalte pressen at den seks tonn tunge satellitten sannsynligvis ble oppløst til små biter og falt ned på et område på rundt 500 kilometer i den nordlige delen av Stillehavet.

Nasa bekreftet tidlig i dag at deler fra den store forskningssatellitten traff jorda i tidsrommet 5.23 og 7.09 i morgentimene, men kunne ikke fortelle hvor den landet før nå.

-Ingen troverdige meldinger Johnson forteller også at ingen av meldingene om at biter av den skal ha falt på land så langt er troverdige.

Han sier at de sannsynligvis aldri kan være helt sikker på om noen biter har falt ned og truffet land. Dette fordi at sporingsutstyret bare kan fortelle omtrent hvor satellitten begynte å gå i oppløsning, og biter begynte å falle ned.

Johnson sier at de ikke har fått noen meldinger om at fly eller båter skal ha sett satellitten på vei mot jorden.

Mange meldinger En spesialenhet ble lørdag morgen sendt for å sjekke noen rester som kunne være fra satellitten i en hage utenfor Ålborg i Danmark, skriver bt.dk.

Da spesialenheten kom fram, så de tydelig at det så mer ut som en rampestrek enn en del av den døde satellitten.

Det har også kommet flere meldinger om at biter har falt ned i Canada.

Risikoen for at den skulle treffe ett av de sju milliarder menneskene som lever på jorda, var én til 3200, ifølge den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa.