STARTET MED JORDBÆR: Avisene i Australia skrev om kunder som hadde funnet synåler gjemt i jordbær. Nå har også en kvinne blitt avslørt for å gjemme synåler i bananer, etter å ha lest om jordbærene. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
STARTET MED JORDBÆR: Avisene i Australia skrev om kunder som hadde funnet synåler gjemt i jordbær. Nå har også en kvinne blitt avslørt for å gjemme synåler i bananer, etter å ha lest om jordbærene. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Fant synål i bananer

Den farlige butikktrenden sprer seg. Politiet er maktesløse

Nå er en kvinne tatt for å gjemme synåler inne i bananer liggende til salgs i butikker.

I forrige uke så flere butikker i Australia seg nødt til å fjerne jordbærene fra butikkhyllene, etter at noen hadde gjemt synåler inne i frukten.

Nå har de også oppdaget en kvinne som stakk synåler inn i en rekke bananer i en butikk i Queensland i Australia, melder The Guardian.

Kvinne tatt

Politiet i Queensland er usikre på om angrepet mot jordbærene var utført av en gruppe, eller en enkeltperson, melder avisa.

Etterforsker Ian Stewart sier at etterforskningen har blitt ekstra komplisert på grunn av alle de ulike leverandørene og produksjonsstedene de rammede jordbærene har vært innom.

Nå har det dukket opp synåler i jordbær i en rekke ulike stater i Australia, og jordbærene som er rammet kommer fra hele seks ulike produksjonsselskaper. Det gjør det svært vanskelig for politiet å få oversikt over hendelsen.

Nå har også en 62 år gammel dame blitt tatt på fersken i å putte en synål inn i en banan på en butikk i Queensland.

Foreløpig kan det se ut til at kvinnen har kopiert synål-stuntet til jordbærsynderne, etter å ha lest om det i avisene. Politiet ser foreløpig på det som en isolert hendelse, som ikke har noe med jordbær-tilfellene å gjøre.

Bekymret for jordbær-bransjen

De siste dagene har antallet kurver med jordbær fulle av nåler fortsatt å øke. New Zealand har også fjernet australske jordbær fra sine egne butikkhyller.

Nå er en rekke jordbærdyrkere bekymret for framtida.

Visepresidenten i foreningen for jordbærdyrkere i Queensland, Adrian Schultz, sier at det som startet som en enkeltstående hendelse nå har brakt en millionindustri ned i knestående.

- Jeg er sint på vegne av alle som er berørt. Dette gjelder dyrkere, de som forsyner dyrkere med ressurser, de som pakker jordbærene i esker, og alle sjåførene som frakter bærene dit de skal. De har en familie å forsørge, og plutselig mister de jobben. Dette rammer mange, sier han til ABC Radio ifølge The Guardian.

Landbruksministeren i Queensland, Mark Furner, forteller at flere jordbærdyrkere også sleit økonomisk før nål-episoden, på grunn av en overproduksjon av frukt. Dette hadde allerede ført til et stort prisfall på kurver med jordbær.