- Den feilen gjør jeg ikke igjen

Rekrutteringsselskap la ut fortrolig informasjon om jobbsøkere - uten å være klar over det.

SJOKKERT: Avdelingsleder Knut Nyhagen ved Veksthuset på Otta hadde ingen anelse om at serveren deres lå tilgjengelig for alle på Internett. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SJOKKERT: Avdelingsleder Knut Nyhagen ved Veksthuset på Otta hadde ingen anelse om at serveren deres lå tilgjengelig for alle på Internett. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OTTA (Dagbladet): På nett fant Dagbladet en server tilhørende bemanningsbyrået Veksthuset. På den lå det store mengder data om blant annet jobbsøkere.

 - Jeg var helt sikker på at dette var godt sikret, det er det som er så skummelt. Men jeg vet i hvert fall at jeg ikke skal gjøre den feilen igjen, sier Knut Nyhagen til Dagbladet.

Han er avdelingsleder for Otta-kontoret til Veksthuset, et rekrutteringsselskap med kontorer sju ulike steder i landet og en omsetning på 59 millioner kroner i fjor.

For noen år siden fikk Otta-avdelingen installert en server, hvor ansatte fikk tilgang til delte jobbdokumenter hjemmefra. Serveren ble satt opp slik at det var mulig å logge seg på med IP-adresse, brukernavn og passord. Tilsynelatende fungerte det helt etter planen.

Fortrolig informasjon Men samtidig sto en annen inngangsport til serveren på vidt gap, noe som gjorde innholdet tilgjengelig også for alle andre. På serveren lå blant annet kundeavtaler og en kandidatbase med CV-er, samt interne vurderinger av kandidater til ulike stillinger.

- Når du arbeider med jobbsøkere og kandidater, er det klart du sitter på en del fortrolig informasjon. Det er beklagelig, selv om dette rett nok er eldre ting. Samtidig lå også en kopi av alt mitt private inne på denne serveren, både bilder og sikkert bankinformasjon og annen personinformasjon. Her kan det blant annet ha ligget noen private passord, sier Nyhagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer