KIDNAPPET: Skjebnen til 219 jenter har vært uviss i to år etter at de ble kidnappet av Boko Haram i Nigeria. Nå er den første av de savnede jentene funnet.
KIDNAPPET: Skjebnen til 219 jenter har vært uviss i to år etter at de ble kidnappet av Boko Haram i Nigeria. Nå er den første av de savnede jentene funnet.Vis mer

Den første av Boko Haram-ofrene skal være funnet etter to år

Kidnappet av Boko Haram i 2014.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 14. april 2014 ble 276 kvinnelige elever kidnappet fra en skole i Chibok nordøst i Nigeria. Kidnapperne var fra den ekstremistiske terrorgruppa Boko Haram.

57 av jentene klarte å rømme innen kort tid. Resten har imidlertid levd i terroristenes fangenskap. Kidnappingene og videoklippene som er sluppet av jentene i fangenskap, har vekket opprør og harme verden over.

På tross av iherdige forsøk, har imidlertid ingen funnet resten av de 219 Chibok-jentene eller kunnet bevise deres skjebne. Det siste livstegnet fra jentene er en video som trolig ble tatt i desember, vist av CNN.

Funnet i skogen Ifølge BBC er nå det første av de 219 kidnappingsofrene funnet, to år etter bortføringene.

Aktivister nordøst i Nigeria forteller at en borgervernsgruppe fant Amina Ali Nkeki i Sambisa-skogen nær grensa til Kamerun.

Hun er nå blitt 19 år gammel, og ble identifisert av noen som gjenkjente henne.

En leder for lokalsamfunnet i Chibok, Tsambido Hosea Abana, som er med i gruppen BringBackOurGirls, har tvitret de samme opplysningene.

Har fått barn Abana skriver videre at hun har født et barn, og at barnet er sammen med henne. Seks andre jenter er allerede funnet døde. Hæren ble sendt inn i området og tok hånd om både jenta og de døde.

Jenta ble deretter fraktet til Damboa, skriver Abana.

19 år gamle Amina Ali Nkekis nevø sier til AP at hun ble funnet vandrende i skogen tirsdag. 19-åringen har det bra.

- Hun er gravid, men lider av traumer, sier han.

Kan ha blitt reddet Den unge kvinnen ble først fraktet til Chibok tirsdag kveld der hun fikk se igjen sin mor. Faren hennes døde etter at hun ble bortført.

Lokalsamfunnsleder Pogu Bitrus sier andre av de bortførte jentene også kan ha blitt reddet av soldater som jakter på Boko Haram-medlemmer i den avsidesliggende skogen

Jentene fra Chibok, ble verdenskjent under kampanjen #BringBackOurGirls. Kjendiser verden over og Michelle Obama kastet seg på kampanjen, og stilte opp på sosiale medier med skilt med påskriften #BringBackOurGirls.