«Den første gangen din bør ikke være med hvem som helst»

Obama spiller ut jomfru-kortet. Og får slakt i sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen du kan se i denne saken har gått som en farsott i USA de siste dagene. Den viser skuespilleren Lena Dunham og er laget for Barack Obamas team i den pågående presidentvalgkampen.

Men budskapet i videoen får flere til å reagere. Det å stemme sammenliknes rett og slett med det å miste jomfrudommen.

Dunham sier at «den første gangen din ikke bør være med hvem som helst. Du vil gjøre det med en fantastisk fyr».

Videre beskriver hun denne fantastiske fyren, og plutselig blir det veldig klart at det er en president og ikke en sengerytter hun er ute etter.

Romney er foran - Det bør være med en fyr som virkelig forstår kvinner. En kar som bryr seg om du har helseforsikring, særlig hvis du går på P-piller. Du vil gjøre det med en fyr som har fått soldatene våre hjem fra Irak. Du vil ikke gjøre det med en fyr som sier at han er på biblioteket og leser når han faktisk er ute for ikke å signere Lilly Ledbetter-loven, sier Dunham.

Lilly Ledbetter-loven var den første Barack Obama satte sitt navnepreg på som amerikansk president. Demokratene brukte mye tid på denne loven i valgkampen, ettersom republikanerne året før hadde stoppet en liknende lov.

Den gang var John McCain utfordreren i valget Obama gikk seirende ut av. I år møter han motstand fra Mitt Romney, og på sammenlagtmålinga til Real Clear Politics er Romney så vidt foran den sittende presidenten.

Sammenlagtmålinga gir Romney en oppslutning på 47,9 prosent, 0,9 prosentpoeng mer enn Obama. Oversikten viser også at Romney ligger foran på de fleste målingene for tida.

For Lena Dunham er det iallfall ingen tvil om at Obama er rett mann. Reklamevideoen skal nå ut til studenter og førstegangsvelgere.

- Et veiskille - Den første gangen jeg stemte var fantastisk. Det er et veiskille. Før var jeg en jente, nå er jeg en kvinne, sier hun om den store opplevelsen.

Reklamekampanjen møter imidlertid slakt på nettet, melder CNN. Kanalens kommentator Erick Erickson skriver blant annet følgende på Twitter:

- De få konservative vennene mine som hadde bestemt seg for å støtte Obama for å straffe Republikanerne for nominasjonen av Romney har snudd i kveld etter jomfrudomsreklamen.