KIDNAPPET: Det var på denne veien at den norske kvinnen angivelig ble kidnappet sammen med en israelsk mann. Foto: AFP PHOTO/NTB SCANPIX.
KIDNAPPET: Det var på denne veien at den norske kvinnen angivelig ble kidnappet sammen med en israelsk mann. Foto: AFP PHOTO/NTB SCANPIX.Vis mer

- Den første gangen var han ved godt mot. Nå var han mer bekymret

De kidnappede i Egypt har det «tilfredsstillende», ifølge slektninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRK og Aftenposten har snakket med slektninger av den mannlige studenten Amir Hassan (23), som torsdag ble kidnappet sammen med en norsk kvinne (32) i Sinai-ørkenen i Egypt.

De to er fortsatt gisler hos beduinene.

- Vi har snakket med ham to ganger. Den første gangen var han ved godt mot. Nå var han mer bekymret, sier broren til den israelske studenten til NRK.

Jobber kontinuerlig Mannens svoger sier videre til NRK at kidnapperne ikke vil løslate de to før de hadde fått innfridd sine krav fra egyptiske myndigheter.

Kidnapperne har angivelig stilt krav om at to familiemedlemmer som sitter fengslet i Egypt blir løslatt. Slektningene skal sitte fengslet for narkotikaforbrytelser.

Siden norske myndigheter ble orientert om kidnappingen, har utenriksdepartementets krisestab jobbet kontinuerlig med å bistå egyptiske myndigheter i forhandlingene med kidnapperne.

- Det er egypterne som forsøker å løse saken. Utenriksdepartementet (UD) bistår med opplysninger og informasjon egypterne ønsker, sier pressevakt Svein Atle Michelsen i UD til Dagbladet.

- Ikke kjærester Aftenpostens Midtøsten-korrespondent har vært hjemme hos den mannlige studentens søster, Kholoud Hassan. Hun hevder at broren og den norske kvinnen ikke er kjærester, noe flere medier, inkludert Dagbladet, tidligere har skrevet.

- Vår familie er muslimsk og vi tilhører et konservativ samfunn. Det er sårende for mor og far og oss alle at det nå er blitt rapportert at Amir har et forhold til kvinnen han ble bortført sammen med, sier hun til Aftenpostens nettutgave.

Hassan sier videre at broren sendte en tekstmelding til familien rundt klokka 17.00 torsdag ettermiddag og fortalte at han var på vei sørover fra grenseovergangen ved Taba.

- Har det tilfredsstillende 23-åringen har seinere fortalt familien at kidnapperne ikke har mishandlet dem på noen måte, og at de har fått nok mat og ellers har det «tilfredsstillende».

Dagbladet snakket i går med Mohamed Suleiman, en beduinleder i Mzena-stammen i Dahab-området på Sinai-halvøya. Han deltar etter sigende i forhandlinger med stammen til kidnapperne.

Beduinlederen fortalte at en rekke stammer har involvert seg i jakten på de som står bak, som han beskriver som bøller. Han ønsker ikke være konkret på hvem de er, eller hvilken stamme de tilhører, men ifølge Hassans familie skal gislene nå være i Saleh-stammens varetekt.

FORHANDLER: Mohamed Suleiman er en beduinleder i Mzena-stammen i Dahab-området på Sinai-halvøya i Egypt og hevder han deltar forhandlinger med stammen til kidnapperne. Foto: Privat
FORHANDLER: Mohamed Suleiman er en beduinleder i Mzena-stammen i Dahab-området på Sinai-halvøya i Egypt og hevder han deltar forhandlinger med stammen til kidnapperne. Foto: Privat Vis mer