TILBAKE: Per Andreas Christensen (58) får igjen æren av å ha ansiktet sitt på en leverposteiboks. Sist var han to år - i 1955. Foto: Stabburet
TILBAKE: Per Andreas Christensen (58) får igjen æren av å ha ansiktet sitt på en leverposteiboks. Sist var han to år - i 1955. Foto: StabburetVis mer

Den første leverposteigutten er tilbake

57 år seinere pryder han en annen versjon leverpostei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 1955 startet tradisjonen med å la barneansikter pryde de gule runde leverposteiboksene.

Den aller første som fikk æren av å smile til leverpostei-elskende nordmenn var Per Andreas Christensen, sønn av en direktør på Stabburet-fabrikken i Fredrikstad.

Smilte i 17 år I hele 17 år, frem til 1972 var Christensens smørblide ansikt fast inventar i de norske hjem. Siden da har fem andre barn tatt over stafettpinnen. I fjor høst ble to barn fra Telemark og Oslo de nye smilefjesene, etter å deltatt i en stor konkurranse.

Nå er Christensen tilbake på leverposteiboksen - riktignok på en annen versjon leverpostei og med et 56 år eldre ansikt, ifølge en pressemelding fra Stabburet.

Gøy å være tilbake - Det er artig å være tilbake. Hvorfor ikke? Dette er sannsynligvis siste gangen jeg får muligheten, sier Christensen til Dagbladet.

Stiller du opp på nytt om 50 nye år?

- Når jeg er 108? Christensen ler, men ser ikke bort i fra det hvis han skulle få muligheten.

Inntrykk av familie Jenten på bildet er åtte år gamle Milla B. Johnsen.

- Vi vil signalisere at dette er en leverpostei for hele familien, sier kommunikasjonssjef Inger Marie Ingdahl om hvorfor de har valgt å ha et barn på bildet sammen med Christensen.