- Den første rapporten står sterkere

Rapporten som konkluderer med at Breivik er tilregnelig er ikke godkjent. Den rettsmedisinske kommisjon mener psykiaterne ikke har svart på spørsmålene de ble stilt.

I RETTEN: Rettspsykiaterne Terje Tørrisen og Agnar Aspaas i retten. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
I RETTEN: Rettspsykiaterne Terje Tørrisen og Agnar Aspaas i retten. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere medier, blant annet Dagbladet, meldte i går at Den rettsmedisinske kommisjon hadde godkjent tilleggserklæringen fra psykiaterne Agnar Aspaas og Terje Tørrissen i terrorsaken. Svaret fra kommisjonen var at erklæringen «ble tatt til etterretning».

- Det vi mener med at det tas til etterretning, er at de sakkyndige ikke har svart tilfredstillende på bemerkningen, sier Tarjei Rygnestad, leder av Den rettsmedisinske kommisjon.

En ny bemerkning - Men det er ikke til hinder for at retten kan bruke erklæringen. Den er tilstrekkelig til at retten på selvstendig grunnlag kan ta stilling til om den kan brukes. Den er ikke underkjent, da ville det blitt bedt om nye sakkyndige.

- Men er den godkjent?

- I praksis er det en ny bemerkning. Slik jeg leser det, presiseres spørsmålene i den første bemerkningen og det tas til etterretning at en har fått et svar som en mener ikke svarer på tilfredsstillende måte.

- Så synes man at ytterligere runder frem og tilbake ikke vil gavne saken. Da ber man om at det tas i retten i forbindelse med den muntlige forklaringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer