Den gale e-postmannen

I forrige uke var e-postmannen ganske vill. Jack Nicholson fra filmen «Postmannen ringer alltid to ganger», hvor var du?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAGEN ETTER valget datt det ned inntil flere meldinger i e-postkassa. Noen var forbannet på at det ble rødt og grønt, andre fordi Carl I. Hagen framsto som en stolt taper med et vinneransikt. Et par e-postkortsendere var irriterte på at TV 2 lenge hadde kjørt med borgerlig flertall på prognosene/prognevnosene. En inn-e-post var klippet fra fagbladet Journalisten, der nyhetsredaktør Stål Talsnes forklarte hvorfor kanalen gjorde som den gjorde: «Vi lå lenge med borgerlig flertall fordi vi har en annen måte å lage prognoser på. Prognoser er ingen eksakt vitenskap og vi har valgt en mer konservativ tilnærming.» Så fikk jeg klarhet i det. Konservativ tilnærming, ja, det er et argument som kan benyttes i de fleste selskapstaler.

DEN DAGEN jeg skal avtabloidiseres, få et liv uten ingress og korrekturfeil, da blir det også gradvis slutt på at e-postkassa fylles opp, og da kan jeg slippe å lure meg sjøl til å tro at, «jaggu er man en spesielt viktig person i en verden bestående av tøv, tant, krig, krig, regn, storm, orkaner, pelsjegere med Jaguar, AEP og snart er det fredspris gitt». Men, i uka som gikk var e-postadressen inn til hovedmoderorganet - ved tst@dagbladet.no - en hyppig besøkt fylling. Takk, men også et par informasjoner var av den hyggelige sorten: «Norsk lærebok passerer 100 000 solgte/Det hører med til sjeldenhetene at norske lærebøker på universitetsnivå blir bestselgere. Standardverket Menneskets fysiologi, som utkom første gang i 1992, er oversatt til dansk, svensk og finsk, og passerer nå 100 000 solgte. Boka er på 600 sider, har 500 pedagogiske illustrasjoner og veier 1,7 kg.»

VI SOM nesten alltid har vært dinos i forhold til formateringskanalen PeTre, og som fortsatt lytter til steinaldermusikk, tar altfor mye plass i dagens moderne og handlefattige samfunn. Likevel, det er hyggelig at noen plateselskaper husker på en:«Jackie Leven. Denne briten er en gjenganger på John DEE og ønskes alltid velkommen av trofaste fans. Fredag 23. september er skotske Jackie Leven tilbake i byen.» Ja, dette var vel strengt tatt reklame, hmm. Jeg får lage en egen reklameblogg med en konservativ tilnærming.

VALGINFORMASJON startet uka med, og den ble avsluttet med det også:«Da er folkevalgtbasen http://ivarjohansen.no/folkevalgt/ oppdatert i forhold til Stortingets nye sammensetning.Ut fra tilbakemeldingene jeg får fra journalister og presse, er dette et viktig hjelpemiddel i den journalistiske hverdag og det er vel derfor også den ligger som link på intranettet til alle de store aviser og nyhetsmedia.»

DEN GLEMTE krigen i Libera gikk på NRK Fjernsyn i forrige uke. Noen som så BBC-dokumentaren? Ikke det. Fy spam deg.