PÅ RØMMEN: Geita som Tor Grønningen hentet hjem til gården for ni år siden, er ekstremt usosial, ifølge Grønningen. Han tror hun aldri vil komme hjem igjen. Foto: Jan Grønningen
PÅ RØMMEN: Geita som Tor Grønningen hentet hjem til gården for ni år siden, er ekstremt usosial, ifølge Grønningen. Han tror hun aldri vil komme hjem igjen. Foto: Jan GrønningenVis mer

- Den geita har vært redd for folk fra første dag

Har vært på rømmen i ni år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For ni år siden hentet Tor Grønningen to geiter hjem til gården i Grønningen i Agdenes -  en mor og hennes datter.

- Jeg åpna hengeren for at geitene skulle gå ut på jordet der sauene går, men det ville ikke dattera. Hun stakk rett til skogs, sier Tor Grønningen til Dagbladet.

Og der har hun blitt.

Til Avisa Sør-Trøndelag, som først omtalte saken, sier Grønningen:

- Utrolig at den har klart seg.

- Kommer aldri tilbake - Om sommeren ser jeg at hun beiter langt oppi fjellet. Og når det er styggvær trekker hun inn under grantrærne. Jeg tror hun egentlig lever ganske godt. Det er ingen som truer henne, sier Grønningen til Dagbladet.

Han tror rett og slett at geita er ekstremt usosial.

- Hun vil ikke ha noe med noen å gjøre. Jeg tror hun aldri kommer tilbake.

Fanget på bilde Men en sjelden gang i blant våger hun seg ned på jordene i nærheten av gården, noe nabo Jan Grønningen nylig dokumenterte.

- Den geita har vært redd for folk fra første dag, så det er flaks at jeg fikk tatt det bildet, sier han til Dagbladet.

- Det er i hvert fall to år siden sist hun kom så langt ned. Til vanlig er man heldig om man ser henne med kikkert. Jeg husker godt for ni år siden, da Tor hentet hjem geitene. De stakk av begge to. Han fikk tak i den ene, men den andre har det aldri vært mulig å fange igjen, sier naboen.