Den gode Rosenborgeren

Navn: Rune Bratseth Alder: 37 Yrke: Sportsdirektør

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går handlet denne spalten om Rune Hauge - dagens Rune heter Bratseth, og en gang var de to Runene gode busser og samarbeidspartnere, men det er de ikke lenger: Fotballagenten Rune ordnet med salget av fotballspilleren Rune fra Rosenborg til Werder Bremen i 1986 - en handel begge tjente godt på. I dag har både Bratseth og Hauge noen millioner i banken, og da bryr de seg vel ikke om at de er blitt uvenner?

Kanskje tenker Rune Bratseth litt på dette, når han og kona Marit går til sengs, og aftenbønn står på programmet i familiens villa på Byåsen i Trondheim. Helst vil han ha et godt forhold til alle, slik det sømmer seg en kristen sportsdirektør som attpåtil har hele to kirker å gå i. Både i Hallset menighet og i Indremisjonen er familien Bratseth med på det meste. For tida er det fru Marit som har de tyngste vervene, for Rune har nok å gjøre på Lerkendal, der han de siste fem årene er blitt en viktig mann med innflytelse.

Slik har det ikke alltid vært: Fra «Elgen» Bratseths første periode i Rosenborg (1983- 86) fins det knapt spor - annet enn at han ble seriemester i 1985, og at han imponerte med en gedigen forsvarsglipp mot Røde Stjerne året etter. Det var i Tyskland han sto fram som fotballspiller i verdensklasse, og med lagkameratene i Bremen fikk han løfte mange pokaler over hodet - også som vinner av den gjeve europacupfinalen.

28. juni 1994 spilte han sin siste av 60 A-landskamper, Drillos var slått ut av VM og den høye, mørke fotballhelten kom hjem til lille Norge, med kone, unger, og en Mercedes 500 SL i bagasjen. Han fryktet Janteloven, men i dag er han tilfreds med livet etter fotballkarrieren.

- Folk som ikke kjenner meg, kan kanskje tro jeg er en snobb - men den sjansen tar jeg, sier han når Dagboka spør om kjøretøyet. Også når det gjelder lesevaner, skiller han seg fra de fleste av oss: Favorittlektyre er den kristelige dagsavisa Vårt Land.

- Den er kjemisk fri for sensasjoner, og det er behagelig. I løssalgsavisene blir ting satt altfor mye på spissen og forvrengt, er dommen over de avisene han ikke leser.

Hurtighet, spenst og taktiske ferdigheter var hans styrke på fotballbanen. I dag er han like ofte på golfbanen. Han nærmer seg 20 i handikap, men Rosenborg-mester i golf er han ikke. - Det går riktig vei, sier Rune Bratseth. Han vet at det bare er trening som nytter.