Sri Lanka-terroren

Den gravide millionær­kona sprengte seg selv og sine tre barn

Da politiet kom på døra, drepte millionærkona seg selv, sine tre barn og fosteret hun hadde i magen. Hva fikk velstående mennesker til å gjennomføre terrorangrep på Sri Lanka?

TERROR: Kirker og hoteller var mål for et koordinert selvmordsangrep første påskedag på Sri Lanka. Nå skal overvåkningsbilder fra en av de katolske kirkene vise en av de mistenkte selvmordsbomberne. Video: St. Sebastians kirke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terrorangrepet på Sri Lanka på lørdag, da minst 250 mennesker ble drept, har etterlatt den lille øystaten i enorm sorg, og har ført til en omfattende menneskejakt på terroristene og deres nettverk.

Omkring 70 mennesker er pågrepet etter angrepet, samtidig har det åpenbart seg et skremmende islamistnettverk i gruppene National Thowheeth Jama'ath (NTJ) og Jammiyathul Millatu Ibrahim (JMI).

Sri Lanka har i tillegg identifisert 140 mennesker med tilknytning til IS, som hevder å stå bak angrepet som besto av seks simultanangrep mot tre luksushoteller og tre kirker.

Middelklassen og overklassen

Etterforskningen har også avdekket at samtlige antatte gjerningspersoner tilhørte middelklassen eller overklassen. Gjerningspersonene har trolig finansiert terroren.

En av dem er Sri Lankas krydderkonge Mohamed Ibrahim - og hans sønner Inshaf og Ilham.

Første påskedag reiste de to fra familiens treetasjes luksusleilighet i hovedstaden i Colombo og sprengte seg selv i lufta på hotellene Cinnamon Grand og Shangri-La.

Politiet har siden forsøkt å pågripe hele familien til de to brødrene, men pågripelsen av kona til Inshaf, Fatima Ibrahim i den nevnte luksusleiligheten endte på verst mulig måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer