GROVT: En kvinne i 20-åra ble utsatt for en grov overfallsvoldtekt i Tynset tirsdag kveld. Lensmann Knut Mælen ved Alvdal og Folldal lensmannskontor mener den grove overfallsvoldekten framstår som planlagt. Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet
GROVT: En kvinne i 20-åra ble utsatt for en grov overfallsvoldtekt i Tynset tirsdag kveld. Lensmann Knut Mælen ved Alvdal og Folldal lensmannskontor mener den grove overfallsvoldekten framstår som planlagt. Foto: Ole Morten Melgård/DagbladetVis mer

- Den grove overfalls-voldtekten var planlagt

To tildekkede menn ikledd mørke klær og gummihansker overfalt kvinnen bakfra, påførte henne slag og voldtok henne. Nettopp derfor sliter politiet med å finne spor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TYNSET/OSLO (Dagbladet): Politiet står igjen med store utfordringer etter at to maskerte menn voldtok en kvinne i 20-åra i et skogholt da hun var på vei fra jobb mellom 21.15 og 21.30 tirsdag kveld.

Kvinnen har forklart at det kom to menn bak henne som tok tak i henne på hver sin side og førte henne videre og dro henne med seg inn i skogholtet like ved Tynset sykehus. Der skal begge ha voldtatt henne. Politiet fester lit til kvinnens forklaring av hendelsesforløpet.

Planlagt Politiet mener overfallsvoldtekten framstår som planlagt, og har derfor store utfordringer med å finne ut hvem som står bak.

- Alt tyder på at dette var en planlagt handling, men det er umulig å si om kvinnen var et tilfeldig offer eller om kvinnen var et målrettet offer, sier Tynset-lensmann Bjørn Tore Grutle til Dagbladet.

- Det framstår som klart at dette ikke var noen impulshandling ettersom de var tildekket i ansiktet og hadde på seg gummihansker, sier Grutle videre.

- Det er klart at det gjør jobben mye vanskeligere.

Det lokale politiet i Hedmark får nå råd fra voldtektsgruppa i Kripos og er i kontakt med andre politidistriktet i jakt på gjerningspersonene.

Har gjort funn Han forteller at de har foretatt åstedsgranskning og gjort enkelte funn, men vil ikke kommentere hva de har funnet eller hva som er status på dette.

- Vi har sikret oss mye, og har sendt dette inn til undersøkelse. Vi får etter hvert beskjed om dette er noe som er verdt å jobbe videre med.

Blant funnene er kvinnens klær, men politiet har ennå ikke fått svar på om funn på klærne har gitt noen svar.

Lensmann Knut Normann Mælen i Alvdal og Folldal opplyser at de har gjort et titalls vitneavhør, men vil ikke si om de har gitt politiet noen interessante opplysninger ennå.

- Det er ingen vitner til selve overfallet eller voldtekten. Vi ønsker fremdeles at folk som kan ha sett noe om å ta kontakt med politiet. Gjerningspersonene hadde på seg mørk joggebukse og hettegenser, finlandshette og gummihansker på hendene. Den ene hadde på seg hvite joggesko, den andre mørke.

Sa ikke et ord Politiet håpet i det lengte at et videokamera i nærheten av Tynset sykehus kan ha fanget opp mistenkelig aktivitet i forkant av en overfallsvoldtekt i et skogholt et stykke unna.

- Det dekket bare området inn til Tynset sykehus, og viser bare det som kommer inn og ut ved inngangen. Det har ikke gitt oss noe konkret, men gir oss likevel et tidsaspekt for når andre har kommet og gått, sier Mælen.

Han er enig med lensmannkollega Grutle i at overfallsvoldtekten framstår som planlagt.

- I tillegg til at de var tildekket og hadde på seg gummihansker, har de ikke sagt eller laget noen lyder. De har slått henne og deretter voldtatt henne, men hun ble ikke dirigert med ord, sier Mælen.

- Jeg vil være forsiktig med å si noe om det kan ha vært målrettet eller om hun var et tifeldig offer, sier han videre.

- Gå to og to Han oppfordrer likevel kvinner på Tynset om å gå to og to sammen, men er opptatt av å ikke skape panikk.

- Vi har indikasjoner på at dette er noe annet enn tilfeldig, men vi vil ikke skape noe hysteri. Det er fornuftig om folk tar visse forholdsregler, sier Tynset-lensmann Bjørn Tore Grutle til Dagbladet.

Politiet øker ikke beredskapen for å forhindre nye overfallsvoldtekter, men har informert skolene om hva som har skjedd og kommet med råd.

Grutle forteller at vitnene har gitt nyttig informasjon i saken, men at de fremdeles er langt fra noe gjennombrudd.

- Vi har de sporene vi har sendt inn til undersøkelse, så vi får leve i håpet. Vi har foreløpig ingen spor som kan indikere hvem gjerningspersonene er.

Grutle understreker at de fester lit til kvinnens forklaring, som hun ga etter voldtekten. Politiet vil avhøre kvinnen på nytt.

- Det er helt nødvendig for etterforskningen.

INGEN PÅGREPET: Lensmennene Knut Mælen og Bjørn Tore Grutle orienterte om voldtekten på en pressekonferanse i ettermiddag.  Foto: Ole Morten Melgård
INGEN PÅGREPET: Lensmennene Knut Mælen og Bjørn Tore Grutle orienterte om voldtekten på en pressekonferanse i ettermiddag. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer