Den hemmelige KGB-historien

Thorvald Stoltenberg måtte rapportere KGB-møter og alkoholbruk. - Det var ikke avholdslosjen vi ble invitert til, sier han.

BLE OVERVÅKET: Karin og Thorvald Stoltenberg ble flere ganger invitert til en bolig ved Fornebu hvor KGB-offiseren Vasilij Toropov bodde. Der var det installert utstyr for telefon- og romavlytting.Foto: Geir Bølstad
BLE OVERVÅKET: Karin og Thorvald Stoltenberg ble flere ganger invitert til en bolig ved Fornebu hvor KGB-offiseren Vasilij Toropov bodde. Der var det installert utstyr for telefon- og romavlytting.Foto: Geir Bølstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens både USA og Sovjetunionen konkurrerte om å bygge den største atombomben, brukte KGB alkohol og cocktailselskaper som våpen for å påvirke samfunnstopper og rekruttere spioner i Norge.

Én av de fremste KGB-offiserene i Norge på 1960-tallet var Vasilij Toropov. Han besøkte norske klubber og restauranter, som Kaba, Casino, Down Town Key Club og Tostrupkjelleren, hvor han spanderte drinker og sprit på unge politiske talenter, journalister, kulturpersonligheter og diplomater.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer