SKADD: Dette bildet viser skadene Hero ble påført da han grep inn for å beskytte en kvinne ved et overfall. Foto: Youcaring
SKADD: Dette bildet viser skadene Hero ble påført da han grep inn for å beskytte en kvinne ved et overfall. Foto: YoucaringVis mer

Den hjemløse pitbullen ble knivstukket fem ganger da han reddet ukjent kvinne. Nå er livet hans snudd på hodet

Levde et hardt liv på gata. Nå har Hero endelig fått et navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store deler av livet har han vært en hund uten navn, men tidligere i sommer fikk den hjemløse pitbullen et navn som neppe kunne ha passet bedre.

Etter en inngripen som har rørt og beveget amerikanerne ble den sju år gamle hunden døpt til Hero.

De kunne ikke funnet noe bedre navn.

Grep inn i knivstikking

Det var fredag 22. juli pitbullen, som politiet antar er sju år gammel, gjorde den heltemodige handlingen.

Mens han vandret gatene i småbyen Baldwin i delstaten Georgia, slik han har gjort i mange år, kom han over en mann og en kvinne i en opphetet krangel.

HELTER: De to politimennene Timothy Clay og Daniel Seeley tok med Hero til veterinæren da de fant ham blødende på stedet. Nå er livet til hunden snudd på hodet. Foto: Carla Welch
HELTER: De to politimennene Timothy Clay og Daniel Seeley tok med Hero til veterinæren da de fant ham blødende på stedet. Nå er livet til hunden snudd på hodet. Foto: Carla Welch Vis mer

Under krangelen tok mannen fram en kniv.

Ifølge ABC Wate hadde Hero aldri møtt disse menneskene. Likevel hoppet han inn i situasjonen, og klarte å skille mannen og kvinnen. Under heltedåden ble hunden knivstukket fem ganger av mannen.

To politibetjenter kom til stedet og så den hardt skadde hunden. De tok dermed Hero med til veterinæren.

- Jeg mener vi ikke kunne la hunden lide og dø. Vi følte vi måtte hjelpe han etter hva han hadde vært gjennom, sier Timothy Clay, en av politibetjentene som hjalp Hero, til lokal-TV-stasjonen.

Kom til hektene

Nå, knappe to uker etter hendelsen, har mye av lykken snudd for den hjemløse Georgia-hunden.

Hero holdt på å dø under operasjonen. Han har vært inne hos veterinær gjennom hele perioden, og stikkskadene er leget, skriver Fox Nashville.

NY SJANSE: år gamle Tommy ble påkjørt av en motorsyklist i byen Mysuru i India. Der ble han forlatt for å dø. Nå har han fått seg en ny sjanse i livet, med en spesialdesignet rullestol. Video: Caters News / AP Vis mer

Grunnlegger av «Fighting for the Bullys», en organisasjon for å redde pitbuller, Carla Welch, har engasjert seg i Heros sak etter heltedåden. Pitbuller som Hero er en forbudt rase i Norge.

- Han har levd et jævlig liv, sier Welch til nettstedet The Dodo.

- Han skal få en uke til med hvile. Han kjemper også med en hjerteorm, og har noen gamle skader i flere bein. Veterinæren tror han kanskje har blitt påkjørt av en bil, sier hun til Fox.

Et nytt liv

SKAL ADOPTERES: Nå håper Carla Welch å finne et hjem til Hero. Foto: Carla Welch
SKAL ADOPTERES: Nå håper Carla Welch å finne et hjem til Hero. Foto: Carla Welch Vis mer

Etter redningsdåden og den medisinske behandlingen, kan heltehunden nå begynne å se framover. I løpet av oppholdet hos veterinæren har han både oppdaget myke hundesenger og fått oppleve den kjærlige kosen fra mennesker.

Det er satt opp et hjelpefond for hunden, som så langt har samlet inn snaut 20 000 kroner. De har allerede fått betalt behandlingen av Hero, og snart skal også hunden få et permanent hjem, en gang for alle.

Nå leter nemlig «Fighting for the Bullys» etter et hjem for Hero i Knoxville i Tennesse.

OVERKJØRT AV TOG: Hunden Deepak fikk beina sine overkjørt av et tog. Animal Aid i India ble raskt varslet om hendelsen, men trodde ikke de ville klare å redde det alvorlig skadde hunden. Vide: Animal Aid Vis mer