VENNER: Historien om 18 år gamle Xie Xu og hans 19 år gamle klassekamerat og bestevenn Zhang Chi har gått som ild i tørt gress i sosiale medier i Kina den siste tiden. Foto: Weibo
VENNER: Historien om 18 år gamle Xie Xu og hans 19 år gamle klassekamerat og bestevenn Zhang Chi har gått som ild i tørt gress i sosiale medier i Kina den siste tiden. Foto: WeiboVis mer

Den hjertevarme historien om Xie (18) som bærer beste­vennen til skolen hver eneste dag

Men nå skiller de lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historien om 18 år gamle Xie Xu og hans 19 år gamle klassekamerat og bestevenn Zhang Chi har gått som ild i tørt gress i sosiale medier i Kina den siste tiden.

De har også blitt medias yndlinger, og Xie omtales som «Kinas fineste student».

Bakgrunnen for oppmerksomheten er ikke bare det nære vennskapet mellom de to, men det faktum at Xie bærer sin eldre venn til skolen hver dag da han lider av muskeldystrofi og ikke kan gå for egen maskin.

Chi har aldri gått glipp av en eneste time.

Rektoren ved skolen guttene går på, Guo Chunxi, beskriver historien som «både rørende og inspirerende».

- De er ikke familie, men likevel har Xie gjort dette i tre år, sier han.

I tillegg til å bære kompisen til og fra klasserommet, hjelper også Xie han med klesvasken og henter mat for ham.Som om ikke det var nok er de to også klassens beste elever. Det hadde Zhang neppe vært uten vennen.

Ifølge en undersøkelse på menneskerettigheter i Kina gjennomført av utenriksdepartementet i USA viser at så mange som 243 000 barn i skolealder med forskjellige fysiske utfordringer ikke får på skolen.

Det er ikke alle som har venner som Xie, men nå skilles etterhvert veiene til de to.

Ifølge Shanghaiist.com har Xie søkt seg til en annen skole enn Zhang, men selv om de snart flytter hver til sitt varer nok vennskapet.