- Den høyeste reallønnsveksten siden 70-tallet

- Reallønnsvekst på 4 prosent, sa LO-leder Roar Flåthen etter at årets lønnsoppgjør i privat sektor ble klart sent torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Den høyeste reallønnsveksten på 30 år, sa LO-leder Roar Flåthen etter at årets lønnsoppgjør i privat sektor var i havn sent torsdag kveld.

Årsaken til at oppgjøret med et tillegg på 4,5 prosent, inkludert overheng og lønnsglidning, blir så godt ifølge LO-lederen er at prisstigningen er så lav. Flåthen sier at reallønnsveksten blir på 4 prosent.

- Vi får en god kjøpekraftsforbedring, konstaterer han.Berører 300.000

Avtalen mellom LO og NHO gir et generelt tillegg på 2 kroner og 50 øre i timen. I tillegg blir det gitt et lavtlønnstillegg på 1 krone per time. Kronetilleggene tilsvarer en lønnsøkning på 4,5 prosent. LO-NHO oppgjøret berører om lag 300.000 arbeidstakere.

I tillegg ble det torsdag kveld også enighet mellom NHO og YS om identisk avtale for rundt 15.000 arbeidstakere i privat sektor.

Fordi lønnsøkningen er lavere enn de fleste prognosene, regner verken Flåthen eller NHO-direktør Finn Bergesen jr. med at forhandlingsresultatet får noen betydning for Norges Banks rentevedtak.

Både Flåthen og Bergesen understreker at oppgjøret må legge rammene for de oppgjørene i offentlig sektor som kommer over påske.Alle fornøyd

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer