- Den høyeste reallønnsveksten siden 70-tallet

- Reallønnsvekst på 4 prosent, sa LO-leder Roar Flåthen etter at årets lønnsoppgjør i privat sektor ble klart sent torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Den høyeste reallønnsveksten på 30 år, sa LO-leder Roar Flåthen etter at årets lønnsoppgjør i privat sektor var i havn sent torsdag kveld.

Årsaken til at oppgjøret med et tillegg på 4,5 prosent, inkludert overheng og lønnsglidning, blir så godt ifølge LO-lederen er at prisstigningen er så lav. Flåthen sier at reallønnsveksten blir på 4 prosent.

- Vi får en god kjøpekraftsforbedring, konstaterer han.Berører 300.000

Avtalen mellom LO og NHO gir et generelt tillegg på 2 kroner og 50 øre i timen. I tillegg blir det gitt et lavtlønnstillegg på 1 krone per time. Kronetilleggene tilsvarer en lønnsøkning på 4,5 prosent. LO-NHO oppgjøret berører om lag 300.000 arbeidstakere.

I tillegg ble det torsdag kveld også enighet mellom NHO og YS om identisk avtale for rundt 15.000 arbeidstakere i privat sektor.

Fordi lønnsøkningen er lavere enn de fleste prognosene, regner verken Flåthen eller NHO-direktør Finn Bergesen jr. med at forhandlingsresultatet får noen betydning for Norges Banks rentevedtak.

Både Flåthen og Bergesen understreker at oppgjøret må legge rammene for de oppgjørene i offentlig sektor som kommer over påske.Alle fornøyd

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.