- Den humanitære situasjon i Gaza forverret

De humanitære forholdene i Gaza er forverret med akutt mangel på mat, olje og tilgjengelige jobber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I mars kunngjorde humanitære organisasjoner en rapport som slår fast at situasjonen i Gaza er den verste siden Israel okkuperte området i 1967.

Kirsten Belck-Olsen, som er stedlig representant for Norsk Folkehjelp i Palestina, bekrefter at situasjonen er den samme.

- Situasjonen er ikke blitt bedre, snarere tvert om. Den israelske blokaden er fortsatt der, og tilgangen på drivstoff er blitt vanskeligere, sier hun til NTB.

Nær 80 prosent av palestinerne på Gazastripen lever under FNs erklærte fattigdomsgrense på 42 kroner per dag.

Gazastripen med sine 1,5 millioner innbyggere er et av verdens tettest befolkede områder.Problematisk blokade Israels blokade av Gazastripen er straff for at militante palestinere bruker området som base for angrep mot israelske mål, og det gjør den humanitære situasjonen stadig vanskeligere.

Blokaden har ført til en dramatisk økning i arbeidsledigheten og dypere fattigdom blant palestinerne.

- Israel reduserte oljetilførselen til Gazastripen kraftig etter et palestinsk angrep 9. april i år. Sanksjonene har ført til store problemer med strømforsyningen til palestinerne, sier Belck-Olsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer