Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den hvite elgen har fått navn!

Dagbladet.nos lesere har bestemt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå er det klart. Dagbladet.nos lesere har bestemt at Finnmarks hvite konge skal hete Ronalbino!

Nesten 5000 personer har stemt på sitt favorittnavn, men Ronalbino gikk til slutt seirende ut av konkurransen med 15,3 prosent av stemmene. Det var en knepen seier foran Albin (14,5 prosent) og Kurt Are (9,7 prosent).

Med 709 stemmer i ryggen kan nå den hvite elgen gå inn i navnerekken med brasilianske fotballstorheter som Ronaldinho, Ronaldo og Robinho. Om den hvite kongen fra Finnmark er en like stor ballkunstner som sine navnevenner vites imidlertid ikke.

Flere oppmerksomme lesere har observert at navnet «Albin» var med blant kandidatene til kåringen av Ronalbinos navn.

Det er det samme navnet som den hvite elgen som lever i beste velgående i Østfold. Navnet var likevel med av demokratiske årsaker. Albin var det navnet blant de flere hundre navneforslagene som ble foreslått mest. Derfor var det med.

Flere ønsket seg samiske navn fordi den ble filmet i samisk område i Finnmark, men samiske navn som Gabba og Virgis holdt ikke helt til mål. Heller ikke navn som henviste til dyrets farge vant helt frem.

Det var finnmarkingen og hobbyjeger Kurt Are Boine Nikkinen (31) fra Karasjok som gjorde blinkskuddet natt til tirsdag forrige uke. Han var på vei hjem fra fisketur på Finnmarksvidda da han hadde kameraet klart.

- Den er observert i samme område før, så jeg hadde det på følelsen at den ville dukke opp, sa Kurt Are etter videofunnet av Norges nye royale kjendis.

LØPSK: Her legger Ronalbino ut på et av sine lange firsprang bortover jordet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling