«Den hvite enke» skal ha planlagt å bombe FN-kontorer i Kenya

Kobles til terroristen Abdulkadir Mohamed Abdulkadir i kenyansk etteretningsrapport.

ETTERLYST: Samantha Lewthwaite er verdens mest etterlyste kvinne. Dette bildet ble sluppet av kenyansk politi i 2011. FOTO: AFP/KENYAN POLICE.
ETTERLYST: Samantha Lewthwaite er verdens mest etterlyste kvinne. Dette bildet ble sluppet av kenyansk politi i 2011. FOTO: AFP/KENYAN POLICE.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Daily Mail melder i dag at Samantha Lewthwaite, kalt «Den hvite enke», skal ha planlagt å bombe FN-kontorer og vestlige ambassader.

Dette skal hun ha planlagt før den grufulle massakren som fant sted på kjøpesenteret Westgate i Nairobi i slutten av september.

En kenyansk etteretningsrapport som ifølge Daily Mail ble lekket i går skal linke Lewthwaite til Abdulkadir Mohamed Abdulkadir, mannen som amerikanske US Navy Seals jaktet på forrige helg død eller levende.

Abdulkadir skal være mannen bak en rekke terrorplaner i Kenya i slutten av 2011 og starten på 2012. Den lekkede rapporten opplyser om at disse planene skal ha vært sanksjonert av Al-Qaidas kjernemedlemmer i Pakistan.

Dette er ifølge Daily Mail første gang Lewthwaite har blitt navngitt i forbindelse med planene som ble fanget opp av kenyanske myndigheter. Dette skal også understreke hennes betydning til den Somalia-baserte terrorgruppen. 

29-åringen har tidligere bare blitt koblet til påståtte planer om å bombe Western-hoteller i Mombasa og et granatangrep på en populær bar i Kenya.

Etterlyst av interpol Interpol utstedte for to uker siden en arrestordre på britiske Samantha Lewthwaite på forespørsel fra Kenya.

Hun ble da ikke etterlyst for terrorangrepet mot kjøpesenteret i Nairobi, men for å ha vært i besittelse av sprengstoff og for å ha inngått forbund om å begå lovbrudd i desember i 2011.

Falske identiteter Lewthwaite var gravid da hennes mann Jeramine Lindsay døde som selvmordsbomber i det første selvmordsangrepet på engelsk jord, i London 7. juli 2005.

Sammen med tre andre gjennomførte Lindsay et koordinert angrep mot metroen i London. 52 mennesker ble drept, Lindsays bombe drepte 27. Samantha Lewthwaite var gravid med deres andre barn da Lindsay døde som 19-åring.

Hun har etter ektemannens død benyttet falsk identitet ved flere tilfeller, ifølge politiet.