«Den hvite enke» skrev hyllest til Osama bin Laden

Skriver at al-Qaida er sterkere enn noen sinne.

SKREV HYLLEST: Britiske Samantha Lewthwaite skal ha skrevet en hyllest til Osama bin Laden. Foto: EPA/INTERPOL/NTB Scanpix
SKREV HYLLEST: Britiske Samantha Lewthwaite skal ha skrevet en hyllest til Osama bin Laden. Foto: EPA/INTERPOL/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terror-enka Samantha Lewthwaite har skrevet en hyllest til Osama bin Laden, der hun bedyrer sin kjærlighet til den avdøde terrorlederen. Det kommer fram av beslag politiet har gjort, melder Sky News.

«Oh sheik osama my father, my brother. My love for you is like no other. Oh Sheik Osama now that you are gone. The muslims must wake up they must be strong.»

I hyllesten skriver hun at al-Qaida er sterkere og hardere enn noen sinne, og lover å fortsette å kjempe for å terrorisere Vesten. Videre kommer det fram at hun er villig til å bli martyr.

Teksten, som er på 34 linjer, ble funnet av politiet på en datamaskin i Lewthwaites hjem i Kenya. Sky News melder at hun bodde i den kenyanske hovedstaden Nairobi i seks måneder i 2011 sammen med sine fire barn, og at hun brukte aliaset Natalie Faye Webb.

Lewthwaite er internasjonalt ettersøkt av Interpol og omtales som verdens mest ettersøkte kvinne. Hun er koblet til al-Qaida og al-Shabaab. Det har tidligere vært spekulasjoner om hun kunne ha hatt en sentral rolle i forbindelse med terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi, men dette er fredeles uklart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer