Den indiske kvinnen som ble gjengvoldtatt er død

Ble voldtatt og banket i over en time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 23 år gamle kvinnen som ble gjengvoldtatt og banket opp i nesten en hel time før hun ble kastet ut av en buss i New Delhi 16. desember, døde i kveld på sykehuset i Singapore.

- Pasienten døde klokka 4.45 den 29. desember 2012, opplyser sykehuset i en pressemelding, ifølge BBC.

Tidligere i dag meldte legene hennes at tilstanden hadde blitt verre, og at de så tegn til at vitale organer var i ferd med å kollapse.

- Ble lurt Overfallet skjedde da hun var ute med kjæresten sin.

Paret trodde at de gikk på en offentlig buss, ettersom en av mennene lot som han var konduktør. Da bussen begynte å kjøre, kom tre unge menn bort til dem.

Kvinnen ble voldtatt av seks berusede menn. Samtidig som de forgrep seg på henne, holdt de kjæresten hennes fast.

Etter voldtektene slo de henne med en jernstang, før hun og kjæresten ble kastet av bussen.

Sendt til Singapore Overgrepene skal ha vart i rundt en time, og seks menn er pågrepet for ugjerningen.

Kvinnen ble hardt skadd. Hun ble sendt til Mount Elizabeth Hospital i Singapore i går, etter å ha blitt operert tre ganger på et sykehus i Delhi.

Ifølge CNN hadde hun alvorlig organsvikt, og store skader på kroppen og hodet.

- Hun var modig, og kjempet for livet lenge, mot alle odds. Men skadene var for store for at hun kunne overleve, sier Kelvin Loh, som er lege og sjef ved sykehuset til kanalen.

Overfallet har gjort mange indere rasende, og det har vært flere voldelige opprør, der blant annet en politimann har blitt drept.

DEMONSTRERER: Her tenner indiske kvinner lys, i en markering der de støttet den unge kvinnen som ble voldtatt. Foto: AP Photo/Saurabh Das, File/NTBScanpix
DEMONSTRERER: Her tenner indiske kvinner lys, i en markering der de støttet den unge kvinnen som ble voldtatt. Foto: AP Photo/Saurabh Das, File/NTBScanpix Vis mer

Som et svar på opptøyene har den indiske regjeringen varslet at myndighetene vil offentliggjøre navn og adresser på tusener av sedelighetsforbrytere. Forslaget er lansert som et plan om å få has på voldtektsbølgen i landet.

Offentliggjøringen av personalia på sedelighetsforbryterne er planlagt først i Delhi, der den brutale gjengvoldtekten fant sted. Politisjefen i Dehli møtte politikere, eksperter og aksjonister i dag, for å diskutere gjennomføringen av planen.

- En skam Sonia Gandhi, som leder det regjerende Kongresspartiet og er Indias mektigste politiker, beskriver angrepet som en skam for hovedstaden.

Landets statsminister Manmohan Singh har understreket at staten lover å beskytte kvinnene i landet.

- Jeg forsikrer at jeg vil gjennomføre alle nødvendige tiltak for å ivareta sikkerheten til alle kvinnene i landet, sier statsministeren mandag.

Singh sier han forstår folks frustrasjon etter den «avskyelige handlingen», men legger til at vold ikke vil føre noe sted. 

- Som far til tre døtre føler jeg like sterkt som dere, sier han og legger til at han vil sørge for at gjerningsmennene blir straffet.

SYKEHUSET: 23-åringen ble fløyet til dette sykehuset i Singapore i går. Foto: AFP PHOTO/ROSLAN RAHMAN/NTBScanpix
SYKEHUSET: 23-åringen ble fløyet til dette sykehuset i Singapore i går. Foto: AFP PHOTO/ROSLAN RAHMAN/NTBScanpix Vis mer