Den irakiske regjeringen: - Vi skal drive IS ut i løpet av timer

Har mistet byen Ramadi til opprørsgruppen.

INNTATT AV IS:  Den irakiske regjeringen sverger på at de skal drive IS ut av Ramadi. Her ryker det etter et bombeangrep på byen den 15. mai - samme dato som IS inntok byen. Foto: REUTERS/Stringer
INNTATT AV IS: Den irakiske regjeringen sverger på at de skal drive IS ut av Ramadi. Her ryker det etter et bombeangrep på byen den 15. mai - samme dato som IS inntok byen. Foto: REUTERS/Stringer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag heiste IS sitt svarte flagg over byen Ramadi.

Inntoget skjedde etter en lengre periode der militsen har inntatt områder rundt byen, noe som igjen har ført til store flyktningstrømmer ut fra byen som er det administrative sentrum i Anbar-regionen vest i Irak.

Siden IS sitt inntog har USA sendt bombefly mot IS-mål i området. Nå melder den irakiske regjeringen at de kommer til å sende nye styrker for å ta tilbake byen.

Dette skjer samme dag som syriske styrker og USA har satt i gang en kraftig offensiv mot IS i nabolandet Syria, der blant annet IS sin "oljeminister" Abu Sayyaf er blant de drepte.

Har slitt med å drive ut IS I uttalelsen skal talsmannen for de militære operasjonene mot IS, brigadegeneral Saad Maan Ibrahim, ha sverget på at de skulle drive organisasjonen ut av byen i løpet av få timer. Det melder AP.

Tidligere har koalisjonens forsøk på å stoppe de militante islamistene ut av området hatt liten suksess. Nils A. Butenschøn, Midtøsten-ekspert og professor ved Universitetet i Oslo (UiO) tror at dette kan ha en sammenheng med IS sine relasjoner til lokale grupperinger i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.