FLERE DREPT: Flere personer er drept i angrep på Irans nasjonalforsamling og Khomeini-mausoleet i Teheran. Her løper de i panikk vekk fra åstedet. Video: CNNVis mer Vis mer

Den iranske revolusjonsgarden beskylder Saudi-Arabia for å stå bak dagens angrep

Tolv ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den iranske revolusjonsgarden anklager Saudi-Arabia for å stå bak dagens terrorangrep, der tolv mennesker ble drept, melder nyhetsbyrået Reuters.

SIKKERHETSSTYRKER: Iranske sikkerhetsstyrker aksjonerer under dagens terrorangrep. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SIKKERHETSSTYRKER: Iranske sikkerhetsstyrker aksjonerer under dagens terrorangrep. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Tidligere i dag har Den islamske stat (IS) tatt på seg ansvaret for angrepet, der sentrale steder i Teheran ble angrepet.

39 personer skal være skadd, ifølge Al Jazeera.

Det var i 08-tida det første av flere tilsynelatende koordinerte angrep fant sted, da fire væpnede personer stormet parlamentet i sentrum av den iranske hovedstaden. Samtidig sprengte en selvmordsbomber seg selv ved Khomeini-mausoleet.

Sikkerhetsstyrker omringet så angriperne i parlamentet, og den ene angriperen der sprengte seg selv. Seinere ble det meldt at alle fire var drept.

Angrepet på Khomeini-mausoleet, der den iranske revolusjonens leder ayatolla Khomeini er stedt til hvile, er av stor symbolsk betydning.

Motivet for dagens angrep er ikke klart. Den libanesiske Iran-støttede militsen Hizbollah deltar imidlertid i borgerkrigen i Syria, på president Bashar al-Assads side.

Dagbladet følger saken.