«Den kalde fine tida» returnerer

Et par dager med snøsmelting og fallende istapper, så ti minusgrader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Temperaturen synker i Nord-Norge først, så brer kaldlufta seg sørover i landet, sier Jan Erik Johnsen ved Meteorologisk institutt.

Sola hjelper - litt

Langtidsvarselet for de neste sju dagene viser samme utvikling for hele Norge. Først en liten periode med høyere temperaturer på dagen, så kommer kulda tilbake for fullt. I østlandsområdet kan vi vente oss opp mot ti minusgrader når været snur mot slutten av helga.

- Det blir definitivt kuldegrader. Vi har imidlertid kommet såpass langt i vinteren at solhøyden begynner å gjøre seg gjeldende, så det er mulig gradestokken karrer seg opp mot bare 2-3 minusgrader på dagtid i neste uke, «beroliger» meteorologen.

Mindre snø

Han bekrefter at bilister, fotgjengere og fortauseiere for eksempel i snødekte Oslo kan få enda mer interessante dager framover når væromslaget kommer.

- Det kan nok bli noe tining midt på dagen, før det fryser til igjen på natta, sier Johnsen.

Skifolket i Norge får ikke mer snø å boltre seg i de neste dagene. Det er varslet forholdsvis lite nedbør.

SLAPS, FROST OG UFORUTSIGBARHET: I Oslo og resten av landet blir det først varmt, så kaldt, men med store temperatursvingninger per døgn. Foto: SCANPIX
SLAPS, FROST OG UFORUTSIGBARHET: I Oslo og resten av landet blir det først varmt, så kaldt, men med store temperatursvingninger per døgn. Foto: SCANPIX Vis mer

PS: Meteorologisk instiutt sendte i dag ut spesialvarsel for Nord-Norge om nullføre på veiene som fører til svært vanskelige kjøreforhold i hele landsdelen.

Sjekk været her!