Været:

- Den kaldeste perioden

Denne uka sprer kulden seg sørover, og til helga kan det bli vinter over det meste av Norge. - Hittil i sesongen blir dette den kaldeste perioden, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.

HÅP OM SNØ: Denne uka drar det seg til med kulde. Spenningsmomentet er hvor mye snø det blir. Her fra Skeikampen i Gausdal i desember i fjor. Foto: Geir Olsen / NTB
HÅP OM SNØ: Denne uka drar det seg til med kulde. Spenningsmomentet er hvor mye snø det blir. Her fra Skeikampen i Gausdal i desember i fjor. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne helga har det vært pent vær mange steder i Sør-Norge, mens vinteren preger Nord-Norge.

Men nå er et væromslag på gang i Sør-Norge.

- Kaldlufta i Nord-Norge kjemper seg sørover i siste halvdel av uka, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til Dagbladet.

Våt start

Men innledningsvis blir det litt mildere vær.

- Allerede mandag kommer et nytt lavtrykk inn mot Nordland og sørover til Vestlandet, og da blir det regn i lavlandet, sier Walløe.

Tirsdag kommer det enda et lavtrykk, men Østlandet ligger i le og får oppholdsvær.

- Det blir mildest på onsdag. Etter det begynner temperaturene i Sør-Norge å droppe. I nord er det kaldt i hele uka, sier Walløe.

Usikkerhetsmomentet er hvor langt kulden vil nå, både på gradestokken og på værkartet.

Tørrere mot helga

Mye av grunnen til det er lavtrykk i havet i sørvest, og at det ikke er så enkelt å spå hvor mye disse vil prege været på Sørlandet.

- Blir det minusgrader over hele Sør-Norge?

- Bortsett fra sørlandskysten, der det blir noen varmegrader, sier Walløe, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer