Den katolske kirke innrømmer ulovlig medlemspraksis: - Et veldig alvorlig overtramp

Nå vil Høyre ha full opprydning i norske trossamfunn.

INNRØMMER:  Norges nest største trossamfunn har innrømmet at tusenvis av deres medlemmer kan være ulovlig registrert. Her ser du Biskop Bernt Eidsvig. Arkivfoto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet
INNRØMMER: Norges nest største trossamfunn har innrømmet at tusenvis av deres medlemmer kan være ulovlig registrert. Her ser du Biskop Bernt Eidsvig. Arkivfoto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det Den romersk-katolske kirken har gjort her er et alvorlig overtramp i en persons liv. Det er et stort overgrep å bli satt inn i en kirke som man ikke selv får bestemme om man ikke ønsker å være medlem i, sier Henrik Asheim (H) til Dagbladet.

Han sitter i Kirke- utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, og han reagerer sterkt på Dagbladets avsløringer om hvordan Den katolske kirke i Norges har registrert intetanende personer som medlemmer.

- Totalt uakseptabelt Norges nest største trossamfunn har innrømmet at tusenvis av deres medlemmer kan være ulovlig registrert.

Som Dagbladet tidligere har omtalt så har bare mellom 2010 og 2014 medlemsmassen økt fra omtrent 66 000 til nå i overkant av 140 000.

Det vil gi trossamfunnet et samlet offentlig tilskudd på 130 millioner kroner neste år. Asheim understreker at det er totalt uakseptabelt om noen skulle bli registrert inn i en organisasjon for en økonomisk vinning.

- Det er veldig viktig at man ikke tar andre menneskers tro til inntekt for sin egen kirke, og det er totalt uakseptabelt om de gjør dette for egen vinning, sier Asheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer