Den katolske kirke krevde 1,4 million kroner for mye

Oppga flere medlemmer enn det som er tilfelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Oslo katolske bispedømme krevde i fjor 1,4 million kroner for mye i statsstøtte fordi det oppga flere medlemmer enn det hadde. Det samme skjedde året før.

Det katolske kirkesamfunnet oppga totalt 58 042 medlemmer i fjor. Hvert medlem ville gitt 357 kroner på bankkontoen. Men 3795 av medlemmene var også registrert i andre tros- og livssynssamfunn.

Fylkesmannen og Brønnøysundregistrene avdekket det kunstig høye medlemstallet og hindret dermed at den katolske kirken fikk nesten 1,4 millioner kroner for mye utbetalt, skriver Dagsavisen.

I 2008 krevde Oslo katolske bispedømme statstilskudd for 53 565 medlemmer. Fylkesmannen underkjente 2570 av dem som dobbeltregistrert og reduserte utbetalingen til kirken med 860 000 kroner.

Det er større eller mindre avvik på alle listene de mottar fra tros- og livssynssamfunn, forklarer avdelingsdirektør Merete Helstad ved Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Det betyr imidlertid ikke at det er grunnlag for å si at noen bevisst jukser med tallene, understreker hun.

- Blant årsakene kan være at folk flytter mellom noen trossamfunn. Det er da opp til medlemmene å melde seg ut ett sted før de melder seg inn et annet, forklarer hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer