NEDGANG: I går kunne det se ut som om flere av de asiatiske børsene skulle stabilisere seg noe etter den bratte nedgangen på mandag, men onsdag morgen fortsatte nedgangen. Foto: NTB Scanpix
NEDGANG: I går kunne det se ut som om flere av de asiatiske børsene skulle stabilisere seg noe etter den bratte nedgangen på mandag, men onsdag morgen fortsatte nedgangen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den kinesiske kollapsen fortsetter: - Bobla sprekker

Ny nedgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kunne det se ut som om flere av de asiatiske børsene skulle stabilisere seg noe etter den bratte nedgangen på mandag, men onsdag morgen fortsatte fallet.

Shanghai-børsen stupte hele åtte prosent ved børsstart ifølge Business Insider, og selv om den tok seg noe opp etter hvert er det ingen tvil om hvilken vei pilene peker.

- Full panikk Financial Times skriver at ytterligere 173 selskaper har suspendert handelen onsdag - noe som bringer totalen opp til over 900 selskaper. Dette utgjør omlag en tredjedel av de noterte selskapene på Shenzen- og Shanghai-børsen.

Så langt har verdien på de børsnoterte selskapene sunket med svimlende 3000 milliarder dollar siden nedgangen startet for alvor for en drøy måned siden.

Myndighetene har forsøkt flere grep for å stagge fallet, men så langt uten hell.

- Det er full panikk. Uansett hva myndighetene forsøker å gjøre, hjelper det ikke, sier Dang Tao, en økonom i Credit Suisse til Financial Times.

- Bobla sprekker Ifølge Marketwatch er det nå slik at ekspertene råder investorene til å trekke seg ut av markedet. Den tidligere styrelederen i Morgan Stanley Asia sier ifølge nettstedet at det foreløpig ikke er mye lys å se i tunnelen.

- Bobla sprekker. Hvem vet hvor dette kommer til å ende, sier han til CNBC.

Ifølge Reuters har nå så mange som 90 millioner kinesere investert i aksjemarkedet. Økningen det siste året har vært eksplosiv og markedsverdien har som et resultat blitt kunstig høy.

I tillegg har en rekke kinesere tatt opp lån for å kunne delta i investeringskjøret.