Den kinesiske romstasjonen har krasjet i Stillehavet

KRASJET: Natt til mandag styrtet den kinesiske romastasjonen i Stillehavet. Foto: Fraunhofer Institute FHR via AP / NTB scanpix
KRASJET: Natt til mandag styrtet den kinesiske romastasjonen i Stillehavet. Foto: Fraunhofer Institute FHR via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rundt klokka kvart over to natt til mandag norsk tid styrtet den kinesiske romstasjonen Tiangong-1 mot jorda, skriver CNN.

Mesteparten av romstasjonen brant opp i atmosfæren, mens restene av den ser ut til å ha landet 100 kilometer nordvest for Tahiti, sier Brad Tucker, astrofysiker ved Australian National University.

- Små biter vil definitivt ha nådd overflaten, sier Tucker til Reuters.

Men han legger til at selv om 90 prosent av romstasjonen brant opp i atmosfæren, og bare 10 prosent nådde jordas overflate, så er det fremdeles snakk om mellom 700 og 800 kg.

- Mest sannsynlig så er restene i havet, og selv om folk snublet over det, ville det se ut som søppel og det vil være spredd over et stort område på flere tusen kvadrakilometer, sier Tucker.

Pål Brekke, seniorrådgiver for romforskning ved Norsk Romsenter, fortalte til Dagbladet i forrige uke at det som treffer jorda kan være store, runde metalldeler, som for eksempel drivstofftanker.

Restene gjør ikke skade

Kinas romfartsadministrasjon CMS mener det ikke er grunn til bekymring for at fragmentene som ikke brant opp skal gjøre skade.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer