Restaurantbransjen i sorg:

Den kjente Oslo-kokken Luke (27) er død

Det kjente Oslo-kokken Luke Henderson (27) døde forrige uke, kort tid før han skulle åpne sin tredje restaurant i hovedstaden.

TALENT: Luke Henderson (27) blir omtalt som et kokketalent med store ambisjoner og omtanke for andre. Her er han avbildet på restauranten sin The Tea Room i Oslo. Foto: Anders Husa
TALENT: Luke Henderson (27) blir omtalt som et kokketalent med store ambisjoner og omtanke for andre. Her er han avbildet på restauranten sin The Tea Room i Oslo. Foto: Anders Husa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som hovedstaden våknet opp igjen etter å ha holdt stengt i nesten 200 dager, skulle Luke åpne dørene til sin tredje restaurant, The Little Pickle, nederst i Trondheimsveien i Oslo. Drømmen var å skape en nabolagsrestaurant - et samlingssted med lave skuldrer.

Men forrige uke valgte 27 år gamle Luke å ta sitt eget liv.

Dagbladet har vært i kontakt med Lukes familie, som ønsker at dødsårsaken skal komme fram.

Stjerne

Til tross for sin unge alder, rakk Henderson å stå på flere stjernekjøkken i løpet av sin elleve år lange karriere - blant annet Maaemo i Oslo. I 2020 åpnet han også Oslo-restauranten The Tea Room og vinbaren Imperial vegg i vegg.

Hendersons far og stemor, Cliff og Carol, beskriver ham som en briljant bror og sønn, med en unik sans for humor, og en person som hadde karriereveien staket ut tidlig.

- Fra ung alder var drømmen å bli kokk, og han lot ikke noe komme i veien for det. Han begynte i det forsiktige som kokkelærling ved Hadley Park House Hotel, og jobbet seg oppover i gradene, mens han utviklet seg og tok til seg erfaringer fra kokker som Matt Strefford, Tom Kerridge og Esben Bang. Til slutt bosatte han seg i Oslo hvor han bestemte seg for at tiden var inne for å åpne sin egen restaurant, The Little Pickle, forteller far og stemor til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer