- Den kraftigste bombingen så langt i Gaza

Tusenvis av palestinere på flukt etter nattens bombing.

NY BOMBING: I natt skal de israelske styrkene ha siktet bombene sine mot nabolaget Shejaiya i Gaza. Over 40 palestinere skal ha mistet livet, og over 400 personer skal ha blitt skadd. Foto: AP Photo/Adel Hana/NTB scanpix
NY BOMBING: I natt skal de israelske styrkene ha siktet bombene sine mot nabolaget Shejaiya i Gaza. Over 40 palestinere skal ha mistet livet, og over 400 personer skal ha blitt skadd. Foto: AP Photo/Adel Hana/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tusenvis av palestinere er på flukt i dag etter at det Israelske militæret i natt siktet seg inn på nabolaget Shejaiya. Dette skal ifølge Washington Post være den kraftigste bombingen så langt i den 13 dager lange offensiven.

Ambulansesjåfører opplyser om at det er svært vanskelig å komme inn i Shejaiya, og Reuters skriver at rundt 40 palestinere har mistet livet i nabolaget. Sårede som ikke greier å rømme, blir liggende i gaten, ifølge flere nyhetsbyråer.

- 40 har blitt regnet med så langt, og likene har blitt plukket opp. Helsepersonell leter fortsatt etter flere omkomne, sier Naser Tattar, direktør ved Shifa-sykehuset i Gaza.

I tillegg skal 400 personer ha blitt såret i angrepet. Det skal også ha vært voldsomme kamper øst for Khan Younis.

Midtøsten-korrespondenten til den danske avisa Kristelig Dagblad Allan Sørensen skriver på sin Twitterkonto at det er ubekrefta meldinger om høye dødstall innen det Israelske forsvaret.

Nordmenn evakuert Like før klokka ti i morges skriver Aftenpostens korrespondent i Midtøsten, Kristin Solberg, på Twitter at 25 nordmenn blir forsøkt evakuert fra Gazastripen.

- Diplomater sier 25 nordmenn er på en evakueringsliste fra Gaza. Men ikke alle rakk bussen som følge av kampene, skriver hun.

- Jeg kan ikke snakke med dere nå. Masse bomber, sier hun i en melding til Aftenposten.

- Drepte på begge sider I morgentimene meldte nyhetsbyrået AP at hundrevis av palestinere flykter fra nabolaget Shejaiya i Gaza by som er utsatt for et kraftig angrep fra Israelsk tanks.


- Det er helt klart drepte på begge sider, både blant palestinerne og de israelske soldatene. Qassam-brigaden sier de har drept flere soldater enn det Israel bekrefter, men dette kan vi ikke bekreftes, skriver Al Jazeeras korrespondent Stefanie Dekker.

Utvider bakkeoffensiven I natt kom det meldinger om at fem palestinere ble drept, tre av dem brødre, i angrep mot Rafah helt sør på Gazastripen.

Noen timer senere ble fire mennesker drept, en kvinne, to barn og sønnen til Hamas-lederen Khalil al-Hayya, i et angrep mot Shejaiya øst for Gaza by. Tre andre palestinere ble også drept, i det øyenvitner beskriver som massive angrep fra fly og artilleri.

Det israelske forsvaret (IDF) opplyser at de nå vil utvide bakkeoffensiven på Gazastripen. 

- Vårt mål er å ramme Hamas og deres terrorkapasitet, slik at Israels innbyggere kan leve i trygghet og sikkerhet, opplyser IDF.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer