Tesla-sjefens stunt:

Den kryptiske koden som kan ha felt Elon Musk

- Han trodde kjæresten hans ville synes det var morsomt.

FYRTE OPP: Tesla-sjef og multimillardær Elon Musk fikk tidligere denne måneden Tesla-aksjen til å stupe etter at han røyket marihuana under showet «The Joe Rogan Experience». Det amerikanske finanstilsynet opplyser at cannabis også var sentralt i Twitter-meldingen som nå har kostet Musk dyrt.
FYRTE OPP: Tesla-sjef og multimillardær Elon Musk fikk tidligere denne måneden Tesla-aksjen til å stupe etter at han røyket marihuana under showet «The Joe Rogan Experience». Det amerikanske finanstilsynet opplyser at cannabis også var sentralt i Twitter-meldingen som nå har kostet Musk dyrt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I helga ble det kjent at multimilliardær og oppfinner Elon Musk må gå av som styreleder i Tesla og betale det amerikanske finanstilsynet SEC en bot på over 160 millioner kroner.

Bakgrunnen var et søksmål om børsmanipulasjon fra elbilselskapets gründer, administrerende direktør og styreleder. Han må nå gi fra seg styreledervervet i tre år og betale gigantboten. Selskapet er også ilagt en bot på 160 millioner kroner.

Skandalen har fått flere til å stille spørsmål om den genierklærte 47-åringen er egnet til å lede store børsnoterte selskaper.

Tvilerne blir neppe mer imponert når de får høre Musks mulige motivasjon for Tesla-stuntet.

- Falsk og villedende

SEC anklaget Musk for å komme med «falsk og villedende» informasjon om selskapet i en Twitter-melding i august.

I meldingen hevdet Musk at han vurderte å ta Tesla av børsen, og skrev:

«Finansiering sikret».

I meldingen skrev Musk også at han vurderte å kjøpe opp alle Tesla-aksjene. Prisen han så for seg var 420 dollar for hver aksje.

Det ville i så fall kostet Musk 600 milliarder kroner - eksklusiv gjeld. Det ville ha blitt historiens største børsexit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer