Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Peter Madsen:

Den kvinnelige fengsels­betjenten er ferdig i jobben. Hun kom for tett på Peter Madsen

Danske Ekstra Bladet skriver at det ble oppdaget omfattende brevveksling mellom de to.

SA OPP: En kvinnelig fengselsbetjent sluttet i jobben sin for å kunne opprettholde kontakten med Peter Madsen. Madsen soner en livstidsdom for drapet på Kim Wall. Foto: NTB Scanpix
SA OPP: En kvinnelig fengselsbetjent sluttet i jobben sin for å kunne opprettholde kontakten med Peter Madsen. Madsen soner en livstidsdom for drapet på Kim Wall. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinnelig fengselsbetjent sa opp jobben sin i Vestre Fængsel der Peter Madsen innledningsvis sonet sin livstidsdom for drapet på svenske Kim Wall.

Bakgrunnen for oppsigelsen er det danske Ekstra Bladet omtaler som «en flørt» mellom de to.

Den kvinnelige betjenten gjorde først ikke ledelsen oppmerksom på hvorfor hun valgte å si opp, og skulle i utgangspunktet jobbe ut oppsigelsestida.

Men da fengselsbetjentene i Madsens nye fengsel, Storstrøm, ble oppmerksom på omfattende brevveksling mellom de to, ble hun ifølge den danske avisa sagt opp på dagen.

- Selvfølgelig galt

Kvinnen i 40-åra snakker ut i et stort intervju, og forteller at hun begynte å oppsøke Madsen flere ganger i løpet av arbeidsdagen, og at de snakket sammen gjennom celledøren hans.

Hun sier også at hun oppsøkte kontakten selv om hun visste at det kunne koste henne jobben.

- Det er selvfølgelig galt. Det er sånt man ikke skal gjøre, men vi gjorde det likevel. Mer er det ikke å si om det. Jeg vet ikke om det utvikler seg til noe mer. Det kan jeg ikke vite med 100 prosents sikkerhet, sier hun.

Kriminalomsorgen i Danmark har blitt forelagt Ekstra Bladets opplysninger, men ønsker ikke å kommentere den spesifikke personalsaken. På generelt grunnlag sier de at en slik type relasjon mellom innsatte og personer som er ansatt i kriminalomsorgen er grunnlag for oppsigelse.

- Dersom en ansatt innleder et forhold til en innsatt, har det sikkerhetsmessig betydning for den ansattes habilitet og integritet. Et slikt forhold vil derfor være oppsigelsesgrunn.

Madsens forsvarer Betina Hald Engmark har ingen kommentar til saken.

Skal flyttes

Tidligere denne måneden ble det kjent at Madsen ble overfalt nettopp i Storstrøm fengsel. Det skjedde to dager før årsdagen for den skjebnesvangre dagen Wall ble med Madsen ut i ubåten hans. Hun ble senere funnet drept og partert, og Madsen er dømt til livsvarig fengsel for drapet.

Med dette som bakgrunn, ble det i forrige uke klart at Madsen skal flyttes fra Storstrøm til Herstedvester fengsel, en tidligere anstalt.

Nå er fengselet den danske kriminalomsorgens psykiatriske spesialinstitusjon for fengsel- og forvaringsdømte, og her sitter noen av Danmarks farligste og mest hardbarka kriminelle.

Danske BT skriver at fengselet har rundt 150 innsatte. Mange av dem skal lide av en rekke psykiske problemer.