Den lange natta

BERGEN (Dagbladet): Det var verdens lengste natt. På Hotell Neptun i Bergen ventet rundt 20 mennesker på å få vite. Glede og sorg fulgte hverandre i absurde scener. - Kontrastene var voldsomme, sier prest Thor Brekkeflat. Og da verdens lengste natt var over, var det fortsatt ikke alle som visste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen sørger. På Fisketorget vaiet tre store norske flagg på halv stang i går, gateprest Thor Brekkeflat i Kirkens beredskapsgruppe i Bergen har lagt en lang natt bak seg. Ikke før klokka 08.00 i går morges gikk de siste pårørende hjem. 20 mennesker som ikke ville reise før de visste hva som hadde skjedd med de fire de ventet på.

- De siste som da var igjen, fikk vite status på sine, forteller Brekkeflat.

En var død, en overlevde og to var meldt savnet. Alle pårørende som ønsket hjelp, ble samlet på hotellet raskt etter at nyheten om grunnstøtingen ble kjent fredag kveld.

Rykker ut

Kirkens beredskapsgruppe har til enhver tid fire prester klare til å rykke ut hvis en stor ulykke skjer. To hoteller i Bergen skal bestandig være i beredskap til å ta imot pårørende eller involverte i større ulykker. De får mat og rom til å hvile seg på. I beredskapsgruppa er politi, det rammede selskapet og forskjellig omsorgspersonell med som krisehjelpere. Gruppa øver jevnlig. I går var det alvor.

Da Dagbladet snakket med Thor Brekkeflat utenfor hotellet ulykkesnatta, fortalte han om de absurde scenene som utspant seg.

Håndterer kaoset

- Vi prøver å håndtere kaoset på beste måte. En ektemann fikk en telefon og beskjed om at kona hadde overlevd. Andre får beskjeden de ikke vil ha, sa Brekkeflat. Uvissheten var kanskje det verste. I går kveld var det fortsatt mange som ikke hadde fått telefonen de ventet på.

VENTET: </B>Mange pårørende og venner samlet seg på Neptun hotell i Bergen utover ulykkesnatta.