Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den lange og rare haien Anders (17) dro opp slår rekorder

- Det er mitt livs fisk.

REKORD: Natt til i går ble det tatt en rekordstor småflekket rødhai på stang under isfiske på Eidangerfjorden i Telemark. Fangstmannen er 17 år gamle Anders Kristoffersen fra Langesund. Haiarten er nokså vanlig i området, men denne fisken er stor for arten og knuste norgesrekorden. Foto: Privat.
REKORD: Natt til i går ble det tatt en rekordstor småflekket rødhai på stang under isfiske på Eidangerfjorden i Telemark. Fangstmannen er 17 år gamle Anders Kristoffersen fra Langesund. Haiarten er nokså vanlig i området, men denne fisken er stor for arten og knuste norgesrekorden. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da 17 år gamle Anders Kristoffersen fra Langesund fisket i Eidangerfjorden natt til fredag, dro han opp noe han ikke hadde ventet seg: Et 1730 gram tungt eksemplar av småflekket rødhai.

Det høres kanskje ikke så mye ut, men haien er faktisk 350 gram tyngre enn den gjeldende norske sportsfiskerekorden på arten.

- Dette er helt klart mitt livs fisk. Jeg har fått flere av disse haiene tidligere, men det er ingen som har vært på langt nær så store som denne her, sier en meget fornøyd fisker til hooked.no.

Fisken han dro opp gjennom hullet i isen var 83 cm lang, og ble fisket opp litt etter midnatt. 

- Da den havnet på isen, og vi fikk se hvor lang den faktisk var, ble vi alle sjokkerte og begynner å ane at det kunne dreie seg om en norgesrekord, forteller han til nettstedet.

Han har vært en ivrig artsfisker i flere år, og hadde før han dro opp rødhaien fredag fisket opp hele 94 forskjellige arter. Nå setter den ferske norgesrekordhaveren seg et nytt mål fram mot neste sommer:

- Dette var veldig moro, men en artsfisker har alltid flere mål. Nå satser jeg på å nå 100 arter før fylte 18 år. Det burde la seg gjøre med en liten ferskvannsrunde til sommeren, sier han til hooked.

Norskekysten er langt fra haifri sone, selv om mange kanskje ikke er klar over hvor mange forskjellige rare arter som finnes i norske fjorder. I tillegg til småflekket rødhai finnes blant annet den gåtefulle kjempehaien håkjerring, håbrann og brugde.

LES OGSÅ: Forskerne vet nesten ingenting om kjempehaien i norske fjorder

LANG OG TYNN: Natt til i går ble det tatt en rekordstor småflekket rødhai på stang under isfiske på Eidangerfjorden i Telemark. Fangstmannen er 17 år gamle Anders Kristoffersen fra Langesund. Foto: privat.
LANG OG TYNN: Natt til i går ble det tatt en rekordstor småflekket rødhai på stang under isfiske på Eidangerfjorden i Telemark. Fangstmannen er 17 år gamle Anders Kristoffersen fra Langesund. Foto: privat. Vis mer