Britisk etterretning:

Den lave kampmoralen fortsetter

Ifølge det britiske forsvarsdepartementet sliter de russiske styrkene med en lav kampmoral.

LAV KAMPMORAL: Russiske soldater sliter med å holde oppe kampmoralen, ifølge britisk etterretning. En av grunnene er at de ikke får en høy nok lønn. Foto: Olga MALTSEVA / AFP/NTB
LAV KAMPMORAL: Russiske soldater sliter med å holde oppe kampmoralen, ifølge britisk etterretning. En av grunnene er at de ikke får en høy nok lønn. Foto: Olga MALTSEVA / AFP/NTB Vis mer
Publisert

Ifølge den daglige Ukraina-oppdateringen til det britiske forsvarsdepartementet fortsetter de russiske styrkene å slite med lav kampmoral.

«I tillegg til kamptretthet og høye tap, fortsetter en av de vanligste klagene fra utplasserte russiske soldater å være problemer med lønnen deres», skriver de.

I det russiske militæret består soldatenes inntekt av en beskjeden grunnlønn, forsterket med bonuser og godtgjørelser.

Ifølge den britiske rapporten har det høyst sannsynlig vært store problemer med at betydelige kampbonuser ikke har blitt utbetalt.

«Dette skyldes sannsynligvis ineffektivt militærbyråkrati, den uvanlige juridiske statusen til den «spesielle militæroperasjonen», og noe direkte korrupsjon blant befal», heter det i rapporten.

KRATER: Ifølge Pentagon har Russland en feilrate på opptil 60% på sine avanserte missiler. Video: AP & Telegram. Reporter: Tharald Halvorsen & Magnus Paus Vis mer

Samtidig har det russiske militæret konsekvent unnlatt å gi grunnleggende rettigheter til tropper som er utplassert i Ukraina, inkludert passende uniform, våpen, rasjoner og lønn, hevder etterretningen.

«Dette har nesten helt sikkert bidratt til den fortsatt skjøre moralen til mye av styrken», hevder de.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer