KUNSTVERK I TUSEN KNAS: Det gikk ikke helt som planlagt for den lille kinesiske gutten som bare ville ta et bilde av LEGO-kunsten. Foto: WEIBO
KUNSTVERK I TUSEN KNAS: Det gikk ikke helt som planlagt for den lille kinesiske gutten som bare ville ta et bilde av LEGO-kunsten. Foto: WEIBOVis mer

Den lille gutten skulle bare ta et bilde av LEGO-kunst til 125 000 kroner. Det endte galt

Kunstnerens LEGO-figur endte i tusen knas på første utstillingsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange av oss erfarte som barn at foreldrene våre ba oss litt irritert om å rydde bort LEGO-en som lå strødd utover hele soverommet eller stua.

Det kunne ende med at man som barn kunne bli litt lei seg over at foreldrene ikke forsto hvor mye arbeid man hadde lagt ned i LEGO-konstruksjonene.

Men de fleste av oss lagde ikke LEGO-konstruksjoner verdt over 100 000 kroner som ble ødelagt på utstilling. Det opplevde den kinesiske kunstneren «Mr. Zhao» på søndag.

Skulle ta bilde Før søndag i forrige uke, hadde LEGO-kunstneren kjent som «Mr. Zhao» jobbet hardt i tre dager for å bygge opp en modell av Nick Wilde, reven fra Disneys 3D-animerte animasjonsfilm Zootropolis. Konstruksjonen skulle stilles ut på et kjøpesenter i byen Ningbo, i provinsen Zhejiang ved Kinas kyst mot Østkinahavet.

Les Dagbladets anmeldelse av filmen her, hvor anmelderen triller terningkast fem.

Men bare én time etter at utstillingen åpnet på søndag, kravlet en liten gutt under det røde og staselige sperrebåndet for å ta et bilde av Disney-figuren av LEGO. Men det hele endte galt.

Gutten klarte å velte skulpturen, skriver Shanghaiist, som blant annet er sitert av amerikanske Time og flere andre internasjonale medier. Etter uhellet, lå den verdifulle skulpturen i tusen knas på gulvet.

Ville erstatte Skulpturen var verdt i overkant av 15 000 dollar, eller nærmere 125 000 kroner. Foreldrene til gutten fortalte til kinesiske medier at gutten deres var veldig lei seg for det som hadde skjedd, og at de ønsket å erstatte skaden.

Men kunstneren ville ikke ha noen erstatning, og var heller ikke sint for det som hadde skjedd.

- Et barn forstår ikke hvor mye en sånn skulptur er verdt, sa kunstneren, og la heller skylda på de ansatte som jobbet ved utstillingen. Han mente de ikke hadde passet godt nok på.

Ifølge Wikipedia er animasjonsfiguren Nick Wilde en intelligent, sleip og erfaren rev som driver med ulovlig virksomhet i storbyen Zootropolis.

Filmen hadde premiere i norske kinosaler 26. februar.

ZOOTROPOLIS: Reven Nick er ifølge Wikipedia en sleip rev som driver med ulovlig virksomhet.
ZOOTROPOLIS: Reven Nick er ifølge Wikipedia en sleip rev som driver med ulovlig virksomhet. Vis mer