SÅ NÆR MÅLET: Lille Rachel Beckwith på ni år, var så nær sitt mål om å samle inn 300 dollar til prosjektet hun brant for. Etter hennes død har svimlende 5,8 millioner kroner blitt samlet inn i hennes navn. Pressefoto: Charity:water.org.
SÅ NÆR MÅLET: Lille Rachel Beckwith på ni år, var så nær sitt mål om å samle inn 300 dollar til prosjektet hun brant for. Etter hennes død har svimlende 5,8 millioner kroner blitt samlet inn i hennes navn. Pressefoto: Charity:water.org.Vis mer

Den lille jenta som rører en hel verden

Rachel Beckwith (9) har fått de voksne til å åpne øynene for de som trenger det mest. Nå har mennesker verden over samlet inn over 5,8 millioner kroner i Rachels navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Det som begynte som et bursdagsfond for ni år gamle Rachel Beckwith, har blitt den amerikanske organisasjonen Charity:waters største bidrag.

Amerikanske medier skriver i dag om den lille jenta Rachel Beckwith fra USA, som har rørt mennesker jorden rundt.

Ønsket å gi alt Lille Rachel hadde et stort hjerte, en utrolig giverglede og en oppriktig drøm om en bedre verden. Hun brydde seg ikke om de voksnes tanker om at det er naivt å tro at én person kan forandre verden.

I stedet gjorde hun alt hun kunne for å gi mennesker som hadde det vondt et bedre liv. Nå har hennes siste bursdagsønske  inspirert mange.

Rachel bodde i Seattle med sin familie. Helt fra hun var svært liten, ønsket hun å gi det lille hun hadde. I et prosjekt på skolen lærte niåringen om en organisasjon ved navn «Locks of Love».

Donerte bort håret Denne organisjonen bruker hårdonasjoner til å lage parykker til barn som mister sitt eget av kreft, skriver The New York Times i dag. Hun klypte av det lange håret og sendte det til organisasjonen.

- Hun ønsket å hjelpe barn med kreft, sier moren Samantha Paul til avisen.

Da håret vokste ut igjen etter noen år, gjorde hun det samme enda en gang.

Ville ikke ha gaver Samme år som hun fylte 8 år, fulgte hun med på en organisasjon som samlet inn penger til å bygge brønner i Afrika, kalt Charity:water. Rachel lærte at det fantes barn som ikke hadde tilgang på rent vann.

Da niårsdagen nærmet seg, spurte hun familie og venner om å donere bort penger til prosjektet, i stedet for å gi henne bursdagsgaver. Hun opprettet en bursdagsside på internett der folk kunne donere penger.

Hennes mål var å samle inn 300 dollar, omlag 1700 kroner. Hun ble skuffet da hun bare klarte å samle inn 220 dollar.

Omkom i bilulykke 23 juli omkom Rachel av skadene hun ble påført etter en alvorlig bilulykke. Resten av familien overlevde. Foreldrene donerte bort håret hennes en siste gang, og alle organene hennes ble donert bort til andre barn, skriver amerikanske medier.

I ettertid begynte vennene hennes å samle inn mer penger til prosjektet, og ryktet om innsamlingen spredte seg. Totalt har det kommet inn 5,8 millioner kroner i Rachels navn, og tallet fortsetter å stige.

- 12. juni fyller jeg ni år. Jeg har funnet ut at millioner av mennesker ikke får oppleve å fylle fem år. Hvorfor? Fordi de ikke har rent vann. Så nå feirer jeg bursdagen min som aldri før, skrev Rachel på innsamlingssiden sin.