TØFFE ANGREP: Abid Q. Raja er vant til å få pepper når han stikker hodet fram, men de siste dagene har vært ekstra intense. Arkivfoto: SCANPIX
TØFFE ANGREP: Abid Q. Raja er vant til å få pepper når han stikker hodet fram, men de siste dagene har vært ekstra intense. Arkivfoto: SCANPIXVis mer

«Den lille kriminelle fjerten av tredje rangs hasjrøykende larve»

Abid Raja slo tilbake i krangel med kjente kriminelle, Mohyeldeen Mohammad og anonyme kritikere på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Den kjente advokaten og politikeren Abid Q. Raja får alt fra varme støtteerklæringer til grovkornede personangrep etter at han engasjerte seg i debatten rundt Mohyeldeen Mohammad spesielt og radikale muslimer i Norge generelt.

Ett eksempel på det er Facebook-gruppen med navnet «Abid Raja er ingen representant for muslimer eller Islam».

Der har diskusjonen mellom mer og mindre seriøse debattanter de siste dagene tatt flere spesielle vendinger.

- Løper ærend for homofileBlant annet går den svært nett-aktive, terrorfrikjente Irfan Bhatti til angrep på Raja:

«Når Abid Rajas verdighet faller så lavt at han skriver en sladrebok (...), løper ærend for dem som er for homofili og tyster/sladrer (uten en snev av sannhetsverdi) bare for å sanke stemmer og for å gjøre seg populær på bekostning av Islam og muslimer, er han i mine øyner en skyteskive for kritikk...», skriver den straffedømte norskpakistaneren.

Raja lot ikke tiraden stå uimotsagt.

«Irfan - sist jeg sjekket, var rullebladet ditt noen meter langt, så klarer du altså å ringe meg for å fortelle MEG hvor dårlig muslim JEG er!!!

Uten deg, ingen dagbladsak, ingen trykking og massepublisering av den nedrige tegningen. Ikke bare dagbladet, og ikke bare PST, ei heller ikke bare den som postet den tegningen - men også du har del av ansvaret. Ingen vil tørre å si det, fordi de er redde for deg - for hva du kan gjore med folk - men verdigheten min er såpass høy at jeg tar ansvar for det jeg gjør.»

Artikkelen fortsetter under annonsen

- HyklerFør han reiste til Medina i går etter ei drøy uke med medieoppslag, dukket også Mohyeldeen Mohammad opp som debattant.

Han kaller Raja «totalt uvitende eller en hykler», og krever flere svar fra sin kritiker, blant annet på «Hva mener DU bør gjøres med homofile?».

Den tidligere Young Guns-lederen Shahid Rasool, som nylig sonet ferdig en dom på 12 års fengsel, har også engasjert seg i Facebook-gruppa. Han spør blant annet om Raja er «skaphomse» siden han er så opptatt av homofile, men forsvarer samtidig eksadvokatens offentlige rolle til en viss grad.

Abid Raja blir kalt alt fra «slange» og ulike varianter av «vantro», til «pr-kåt», marionett og verre ting av andre i debattråden. Juristen må på den helt umodererte Facebook-gruppa også tåle nedsettende omtale om familiemedlemmer.

Flere norske muslimer har kommet til for å prøve å roe gemyttene og pense debatten inn på et saklig spor, uten synlig hell. Hovedpersonen kom til slutt fram til at det er like greit å synliggjøre de verste utfallene.

«Hvorfor fjerne usaklig oppførsel når alt er lest allerede? Bare la det stå der, da vet dere iallfall det sanne ansiktet til de som ellers forsøker aa fremstå som så gode muslimer - hvilket nedrig nivå de egentlig er på!

 Som [Navn], bedre kjent som [Brukernavn], som våger å snakke dritt om mine kjære - den lille kriminelle fjerten av tredje rangs hasjrøykende larve, som ikke er verdt men enn en macchar» («mygg», et null/ingenting, red.anm), skriver Raja.

Utskjellingen var myntet på en ung mann som gjentatte ganger kom med sjikanøse utfall fra en anonym profil.

- Klart det kosterOverfor Dagbladet bekrefter Raja at de verste personangrepene er vanskelige å takle - og at begeret noen ganger renner over.

- Det går inn på meg som menneske, jeg får alle følelser fra hele registeret. Det å bli kalt vantro, «kafir», sjelløs og så videre kan man ikke være uberørt av, og enkelte har sunket enda lavere enn det. Klart det koster at jeg ikke gir meg, skriver Raja i en sms til Dagbladet fra USA.

Han gjør det klart at han vil fortsette å gå i rette med motstanderne også i ulike nettforum.

- Jeg bruker tid på dette fordi sånt ikke kan stå ukonfrontert. Jeg har tro på endring gjennom konfrontasjon og dialog. Skygger vi moderate, mainstream muslimer banen overlater vi makten til ekstreme krefter, slik Ap overlot integreringsarenaen til Frp, mener Raja.

- Jeg ser at noen av mine uttalelser har falt noen tungt for brystet. Også Bhatti, som satte dette igang, er på hugget. Han er vel mer delaktig i publiseringen av grisen enn noen andre, uten at noen tør si noe til ham.

- Viktig å ta tak iI et intervju med Dagbladet forrige fredag gikk Raja også ut mot det han mener er ekstreme tendenser tilknyttet Høgskolen i Oslo (HiO), noe som vakte sterke reaksjoner.

Samfunnsdebattanten holder imidlertid fast på at «gode krefter på HiO» har et ansvar for å endre utviklingen.

- Jeg er dypt lei meg for de studentene på høyskolen som føler seg generalisert og stigmatisert. De kan jeg gjerne beklage overfor. Men vi kommer ikke utenom det faktum at noen få enkeltpersoner der de siste årene har fått ekstremifiserte oppfatninger - noe som er bekymringsfullt og viktig å ta tak i, mener Raja.

FORTSATT PÅ FACEBOOK:Mohyeldeen Mohammad fortsetter å argumentere for sitt syn på islam og Vesten i ulike nettforum.
Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
FORTSATT PÅ FACEBOOK:Mohyeldeen Mohammad fortsetter å argumentere for sitt syn på islam og Vesten i ulike nettforum. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer