- Den mest fantastiske telefonen jeg har fått

Moren i Bergen fikk telefon fra Samuel i natt.

 RINGTE MOR:  Samuel Massie ringte mor i Bergen i natt. FOTO: AGNETE BRUN/DAGBLADET.
RINGTE MOR: Samuel Massie ringte mor i Bergen i natt. FOTO: AGNETE BRUN/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Moren til yngstemann i Antarktis-ekspedisjonen med «Berserk», Samuel Massie (17), har de siste to døgnene ventet hjemme i Bergen og fryktet at den verste beskjeden ville komme.

I natt fikk Anne Marie Ulvolden høre sønnens stemme i telefonen.

- Det er den mest fantastiske telefonen jeg har fått i hele mitt liv, sier moren til bt.no.

- Han har det bra - Samuel ringte i natt. Jeg fikk bare pratet med han i ett minutt. Men han har det bra. Jeg vet ikke når han kommer hjem, men det viktigste nå er at Samuel er i god behold, sier Anne Marie Ulvolden.

Det var i natt at koordineringssentralen på New Zealand for letingen gikk ut med den offisielle bekreftelsen på at de to savnede på isen har gitt livstegn.

I tillegg til at mannskapet og helikopteret på miljøorganisasjonen Sea Shepherds skute «Steve Irwin» fortsetter letingen etter «Berserk» og de tre savnede besetningsmedlemmene, er det russiske polarskipet «Professor Kromov» på på vei tilbake til leteområdet.

Russerhjelp «Professor Kromov» skulle lete sammen Paul Watson og hans mannskap på «Steve Irwin», men måtte ta en annen retning i går norsk tid på grunn av det dramatiske været med opptil 80 knops vind.

Nå - fire-fem timer før det blir mørkt i Antarktis torsdag kveld lokal tid - har været snudd til perfekte leteforhold nesten uten vind, ifølge Paul Watson.