FUNNSTEDET: I dete ungdomsherberget, Flora City Hostel i Budapest, ble den norske 21-åringen funnet død.
FUNNSTEDET: I dete ungdomsherberget, Flora City Hostel i Budapest, ble den norske 21-åringen funnet død.Vis mer

- Den mest grusomme telefonen man kan få

Familien til den drepte Pernille Marie Thronsen (21) i Oslo holdes nå løpende orientert om etterforskningen i Budapest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||BUDAPEST (Dagbladet): Jakten på en ukjent gjerningsmann etter at en norsk kvinne ble funnet drept i Budapest i Ungarn søndag, pågår nå for fullt.

Den drepte er 21 år gamle Pernille Marie Thronsen fra Oslo. Hun skulle i morgen ha startet utdanningen til veterinær ved et universitet i den ungarske hovedstaden.

Ti etterforskere jobber med drapssaken, og prøver blant annet å få tak i kvinnens ekskjæreste.

- Fryktelig I går ettermiddag fikk foreldrene til 21-åringen og resten av familien i Oslo den forferdelige nyheten.

- Det er den mest grusomme telefonen en familie kan oppleve å få, dette er helt fryktelig, sier bistandsadvokat Karoline Henriksen til Dagbladet.

Hun er i kontakt med de pårørende og opplyser at de har fått tilbud om samtaler med helsevesenet og ellers har et godt apparat rundt seg.

- De er i sjokk alle sammen, sier Henriksen, som blant annet hjelper til med å få informasjon om drapsetterforskningen i Ungarn.

Familien vurderer fortløpende om det er aktuelt å reise til Ungarn.

- Vi har et godt og nært samarbeid med norsk politi, som snakker med ungarerne og holder oss orientert. Vi har også god kontakt med ambassaden i Budapest, sier Henriksen.

Flere av den dreptes venner både i Norge og utlandet fikk vite om dødsfallet i går, og forsøker nå å forstå hva som kan ha skjedd.

- Alle er berørt av hendelsen, sa president Kristoffer Moldekleiv i ANSA (Association of Norwegian Students Abroad) til NTB tidligere i dag.

Leter etter ekssamboer Politiet i Ungarn har i dag prøvd å få tak i Thronsens tidligere kjæreste, og det har i skrivende stund ikke kommet melding om at han har meldt seg.

Mannen, en kineser i 20-åra, kan ha vært i kontakt med Thronsen i helga, etter at hun ifølge venner reiste fra Oslo til Budapest fredag. Rundt klokka 04 natt til søndag, noen timer før kvinnen ble funnet drept, la mannens Facebook-profil ut en spesiell melding på 21-åringens «vegg».

Meldingen, skrevet på engelsk, framstår til dels usammenhengende og fortvilet, og inneholder kjærlighetserklæringer samtidig som personen beklager flere ganger og skriver at han ikke ønsker å såre/skade 21-åringen. Venner av kvinnen tolket beskjeden som at et endelig brudd mellom de to hadde vært svært tungt for mannen.

Mannens status i etterforskningen er ikke kjent, og politiet understreket i formiddag at de leter etter en ukjent gjerningsmann.

- Denne etterforskningen pågår nå for fullt med støtte fra ti etterforskere, uttalte folk ved politiets drapsavsnitt til Dagbladet tidligere i dag.

DREPT:Pernille Marie Thronsen ble 21 år gammel. Dette er et bilde familien sendte ut til flere medier i kveld via en bistandsadvokat. Foto: Privat
DREPT:Pernille Marie Thronsen ble 21 år gammel. Dette er et bilde familien sendte ut til flere medier i kveld via en bistandsadvokat. Foto: Privat Vis mer