Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Den mest krevende situasjonen med Russland på flere tiår

Forholdet til Russland har ikke vært mer anspent på flere tiår enn i høst på grunn av situasjonen i Ukraina og asylkrisa på Storskog ved den russiske grensa, forteller utenriksminister Børge Brende.

TØFF HØST: Utenriksminister Børge Brende har hatt en krevende høst. Forholdet til Russland har ikke vært mer krevende på flere tiår enn i høst på grunn av krisa i Ukraina og den ukontrollerte asylstrømmen over grensa fra Russland i nord.Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TØFF HØST: Utenriksminister Børge Brende har hatt en krevende høst. Forholdet til Russland har ikke vært mer krevende på flere tiår enn i høst på grunn av krisa i Ukraina og den ukontrollerte asylstrømmen over grensa fra Russland i nord.Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter utenriksminister Børge Brende (H) overfor Dagbladet. Tusenvis av asylsøkere og migranter fant en rute via Russland inn i Norge ved Storskog, Schengens yttergrense i nord. Situasjonen var uoversiktlig og tilsynelatende ute av kontroll.

Russiske grensemyndigheter så ikke ut til å bremse asylstrømmen gjennom ID-kontroll og visumsjekk. Sentrale politikere fra regjeringspartiet Frp var blant dem som tok til orde for å stenge grensa til Russland.  Norge har i mange år hatt et godt naboforhold til storebror i øst, med utstrakt samarbeid. Men med NATO-fordømmelse av annekteringen av Krim og aggresjonen mot Ukraina og europeiske, også norske, økonomiske sanksjoner mot Russland som bakteppe, ble situasjonen uhyre krevende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?