«Den mest omfattende ansikts-transplantasjonen noensinne» var en suksess

Brannmannen Patrick (41): - Folk pleide å stirre på meg hele tida, men nå er jeg bare en helt vanlig fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Patrick Hardison (41) jobbet som frivillig brannmann da taket raste sammen over ham under slukking av en husbrann i Senatobia i Mississippi i 2001.

Hardison - som var 27 år gammel den gang - hadde gått inn i huset for å finne en kvinnelig beboer, men ble selv hardt skadet av flammene, skriver LA Times.

Han ble etterlatt med et sterkt deformert ansikt, i tillegg til alvorlige brannskader på store deler av kroppen. 

Legene gjennomførte en hudtransplantasjon fra beina for å dekke det hardt brannskadde ansiktet, men ører, lepper, mesteparten av nesen og øyelokkene hadde brent opp. Legene klarte ikke å gjenskape øyelokkene, og måtte derfor operere på en måte som gjorde at han knapt hadde syn.

- Et eneste stort arr Nå har han fått et helt nytt ansikt, etter at kirurger ved NYU Longone Medical Center i New York gjennomførte det som beskrives som «den mest omfattende ansiktstransplantasjonen noensinne». 

- Ansiktet hans var et eneste stort arr, sier Eduardo Rodriguez, legen som var ansvarlig for operasjonen, ifølge nyhetsbyrået AP.Operasjonen, som varte i 26 timer, ble gjennomført den 15. august i år. Et team bestående av over 100 leger, teknikere og sykepleiere deltok i operasjonen. Rodriguez sier operasjonen har vært en historisk suksess.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer